De Vinken A1 pakt punten in Amsterdam

Geplaatst op: 17 september 2012

De Vinken begon in de vaste opstelling met in de aanval: Mark de Haan, Pascal Hoogeboom, Robin van der Vliet en Wies van Beek en in de verdediging: Jelle Mul, Melvin Pauw, Daniëlle Gijsen en Femke Kamminga. Op de bank zat namens de A1 Emese Kroon en vanuit de A3 Kevin van Vliet.
Ria Kamminga was de coach, aangezien Marcel SintNicolaas en Ellen Roos beide zelf moesten spelen.

De wedstrijd begon voor de A1 voorspoedig. Al na enkele minuten stond er een 0-2 op het scorebord. Het tweede aanvalsvak had echter wat meer moeite met het scoren. AW-DTV daarentegen wist wel de mand te vinden doormiddel van een schot. Gelukkig wist hierna Daniëlle Gijzen de bevrijdende 1-3 te maken met een doorloopbal. Voor rust wisten Wies van Beek en Pascal Hoogeboom nog tweemaal te scoren via een doorloopbal, wat de ruststand op een comfortabele 1-5 bracht.

In de rust werd even snel de wedstrijd besproken en de conclusie getrokken dat de kansen beter moesten worden afgemaakt. Na rust wist Femke Kamminga zich al vrij snel aan dit voornemen te houden en er een doorloopbal in te gooien. Enkele minuten daarna kreeg zij ook een strafworp mee, die werd benut door Jelle Mul. Het andere vak wist mede dankzij zeer goed uitverdedigen de ene na de andere kans te creëren, deze werden af en toe onreglementair afgestopt waardoor Robin van der Vliet tweemaal een strafworp mocht nemen: dit bracht de stand op 1-9. Het slotakkoord was voor AW-DTV dat met een afstandsschot de stand op 2-9 wisten te brengen. Al met al was dit een prima overwinning voor De Vinken A1.

Op 15 september stond voor De Vinken A1 alweer de derde competitiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was tegen het Amsterdamse AW-DTV A2. In hun vorige twee wedstrijden heeft de A1 een totaal van drie punten weten te behalen, terwijl AW-DTV A2 tot nog toe op nul punten staat. De … Lees meer »