001 - Homan Zonnepanelen

De Vinken wint opnieuw


Geplaatst op: 17 september 2012

Het eerste achttal van de Vinkeveens korfbalvereniging De Vinken kwam afgelopen zaterdag ook in haar tweede competitiewedstrijd tot winst. Al in de eerste helft werd het Ridderkerkse Ten Donck volledig zoek gespeeld en door scores van bijna alle spelers en speelsters konden de volgelingen van Johan Kroon met een riante 12-4 voorsprong gaan rusten.

Basisacht
Met Melanie Kroon en Mariska Meulstee naast Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval begon het ABN-AMRO-team met Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de verdediging. Melanie Kroon opende de score via een doorloopbal, na de gelijkmaker van Ten Donck mocht Kelvin Hoogeboom vanaf de stip 2-1 maken. Opnieuw kwam Ridderkerk gelijk. Maar via een fraaie afstandstreffer van Peter Koeleman en een benutte vrije bal van Mariska Meulstee sloeg de thuisploeg het eerste gaatje. Na 4-3 kreeg Eva Hemelaar een strafworp mee, die Hoogeboom opnieuw feilloos benutte. Doelpunten van de uitblinkende Melanie Kroon, Peter Koeleman (2x), Ruud Oussoren (2x), Peter Kooijman en Annick Stokhof leverden een prachtige tussenstand op. Vlak voor rust trof Ridderkerk nog een maal doel, zodat met een 12-4 stand de thee werd opgezocht.

Melanie
Na de rust leek het vuur er wel een beetje uit bij de Vinkeveners. Waar het thuispubliek dacht aan een monsterscore, lieten de bezoekers zien dat zij zich niet zo gewillig zouden laten afslachten. Na 12-5 doorboorde Melanie Kroon van afstand het gele plastic om vervolgens samen met haar ploeggenoten te moeten toezien, dat Ten Donck steeds dichterbij kon komen. Een kwartier voor tijd was het 13-8. Intussen waren Gerwin Hazeleger, Emese Kroon en Roosmarijn Mooij aan Vinkenkant in het veld gekomen. Het stuitte de Ridderkerkse opmars voldoende. Melanie Kroon brak de ban door opnieuw van afstand te scoren, gevolgd door een stevig afstandsschot van Kelvin Hoogeboom, dat de tegenstand van Ten Donck definitief brak. Vlak voor tijd kon aanvoerde Kooijman de marge nog weer vergroten door van vlak onder de korf een leep kansje te benutten. Het laatste woord was evenwel aan de bezoekers, waardoor de eindstand uiteindelijk 16-10 werd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken wint opnieuw

Het eerste achttal van de Vinkeveens korfbalvereniging De Vinken kwam afgelopen zaterdag ook in haar tweede competitiewedstrijd tot winst. Al in de eerste helft werd het Ridderkerkse Ten Donck volledig zoek gespeeld en door scores van bijna alle spelers en speelsters konden de volgelingen van Johan Kroon met een riante … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: