001 - Homan Zonnepanelen

Korf4School maakt zeven basisscholen gelukkig


Geplaatst op: 17 september 2012

Sinds deze zomer zijn zeven basisscholen in de regio de tevreden eigenaren van een fraaie korfbalpaal op het schoolplein, een initiatief van de Vinkeveense korfbalvereniging De Vinken. Op deze manier wilde de korfbalclub extra aandacht schenken aan haar vijftigjarig bestaan en indirect iets terugdoen voor de gemeenschap, waaruit haar leden afkomstig zijn.

Historie
Tijdens de jaarvergadering in 2011 is het idee geopperd door initiatiefnemers Kelvin Hoogeboom en Marcel Sintnicolaas. Niet lang daarna is op aangeven van zusterclub Devinco uit Deventer een Moordrechts staalconstructiebedrijf benaderd, dat de bewuste korfbalpalen kon leveren. Mede door subsidiegelden vanuit de gemeente en bijdragen van sponsors Muta sports en Nivo Uitvaartverzekeringen kwam ook het financiële plaatje al snel rond. Diverse basisscholen in de gemeente De Ronde Venen kregen de kans om in te schrijven.

De Pijlstaartschool uit Vinkeveen, meldde zich als eerste en directeur Bert van Diemen mocht dan ook als eerste in de reeks de korfbalpaal en bijbehorende bal, alsook een video-instructie van het programma Klokhuis, in ontvangst nemen. Nog zes andere scholen meldden zich: de Ichtusschool in Baambrugge, de Paulusschool in Abcoude, alsook de Sint Jozef, de Schakel (Vinkeveen), de Piusschool en de Mondriaan (Abcoude).
In mei is een groots Korf4Schooltoernooi georganiseerd, waar nogal wat teams van de verschillende scholen aan deelnamen. Ruim honderddertig kinderen hadden een uiterst plezierige korfbaldag. Een mooie aanvulling op het door de onderwijswereld zeer gewaardeerde initiatief.

Afronding
Onlangs is de laatste blauw paal met gele mand door technicus Jan Hazeleger en zijn handlangers geplaatst. De opdruk met De Vinken laat de schoolkinderen zien waar het speelpleinmateriaal vandaan komt. Door deze actie zijn vooral in Baambrugge en Abcoude nogal wat kinderen en hun ouders in aanraking gekomen met de voor hen nog vaak relatief onbekende, maar o zo gezellige teamsport.
De Vinken mag zich verheugen in een gezonde belangstelling. De club heeft in haar bestaan een uitstekende naam opgebouwd bij ouders en leerkrachten en staat bekend als een ‘goed georganiseerde vereniging, die veel voor de gemeenschap organiseert'.

Trainingstijden
Elke maandag- en woensdagavond zijn om 18.00 uur de jeugdtrainingen (voor 7 tot 10-jarigen) op het korfbalveld op sportpark De Molmhoek, terwijl op zaterdagmorgen om 10.00 uur de allerjongsten (vier tot zes jaar) hun speluurtje hebben. Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Korf4School maakt zeven basisscholen gelukkig

Sinds deze zomer zijn zeven basisscholen in de regio de tevreden eigenaren van een fraaie korfbalpaal op het schoolplein, een initiatief van de Vinkeveense korfbalvereniging De Vinken. Op deze manier wilde de korfbalclub extra aandacht schenken aan haar vijftigjarig bestaan en indirect iets terugdoen voor de gemeenschap, waaruit haar leden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: