001 -Brouwer Transport

Groep 7 van de St.Jozefschool vist de Ringdijk leeg


Geplaatst op: 12 september 2012

Maandag 3 september hebben de leerlingen uit groep 7 van de St.Jozefschool
een leerzame visdag gehad.

Het programma bestond uit twee delen; 's ochtends een leerzame biologieles van dhr. Faase van Sportvisserij Nederland en 's middags een twee uur durende visexcursie, waarbij nog eens vijf vrijwilligers van deze stichting de kinderen kwamen helpen. In de visles kwam bijvoorbeeld aan bod welke vissen er in Nederland leven, hoe groot ze worden, wat ze eten en hoe ze onder water kunnen ademen.
Tevens kregen alle leerlingen een lespakket van Sportvisserij Nederland, dat bestond uit een leuk en leerzaam werkboek en een drietal zoekkaarten over waterplanten, waterdiertjes en vissen.
Vissen is een fantastische manier om kinderen in contact te brengen met de natuur. Maar ook om kinderen te leren genieten van het buiten zijn, ze te vertellen over de onderwaterwereld en ze respect bij te brengen voor planten en dieren.

Het was een heerlijke middag, de temperatuur was prima en de vissen hapten ook goed.
Met een beetje lokaas in de sloot en maden aan de hengel hadden de meeste kinderen wel een vis(je) gevangen en Noa zelfs een hele grote brasem.
De kinderen vonden het erg leerzaam en zeer interessant en er was die middag veel bekijks op de Ringdijk in Vinkeveen. Mede dankzij de enorme inzet van een oud-leerling, Britt Hartsink, heeft deze visles plaats kunnen vinden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groep 7 van de St.Jozefschool vist de Ringdijk leeg

Maandag 3 september hebben de leerlingen uit groep 7 van de St.Jozefschooleen leerzame visdag gehad.Het programma bestond uit twee delen; 's ochtends een leerzame biologieles van dhr. Faase van Sportvisserij Nederland en 's middags een twee uur durende visexcursie, waarbij nog eens vijf vrijwilligers van deze stichting de kinderen kwamen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: