VZOD/vdBoon kansloos ten onder op grasmat GKV

Geplaatst op: 11 september 2012

Op één van de laatste warme dagen van het jaar, een dag waarop zonnebrand geen overbodige luxe zou zijn geweest, trad het eerste en tevens tweede van VZOD/vdBoon aan tegen het altijd lastige GKV uit Den Haag. De temperatuur leek met de minuut te stijgen. De wedstrijd begon dan ook in het volle zonnetje, wat lekker was voor de toeschouwers, maar iets minder voor de spelers. Het beloofde een zware middag te worden, mede door de inmiddels vreemd geworden ondergrond, echt gras.

De wedstrijd verliep in het begin nog enigszins positief. Onder leiding van Josine Verburg en Jessica Zijerveld kwamen de Kudelstaarters al snel op een 0-2 voorsprong. Zo kwam het initiatief dus bij GKV te liggen. Het antwoord van de Hagenezen liet niet snel op zich wachten. Twee eveneens snelle doelpunten zorgden weer voor evenwicht tussen beide teams, waarna Bart Verheul op zijn beurt voor de 2-3 tekende vanuit een strafworp. Dit was overigens de laatste keer dat de Kudelstaartse toeschouwers konden juichen vanwege een voorsprong. GKV wist voor rust nog drie keer te scoren. Nils van Os was de laatste die scoorde voordat de twee ploegen eventjes mochten rusten: 5-4.

De scheidsrechter floot in voor het begin van de tweede helft. VZOD/vdBoon begon uiterst geconcentreerd. Dit resulteerde in een overwicht, waardoor Josine Verburg de stand gelijk kon trekken: 5-5 dus. Vanaf dat moment besloot GKV pas echt te korfballen. Binnen tien minuten werden er maar liefst zes doelpunten gemaakt, vijf in het Haagsche vak en één voor VZOD, gescoord door niemand minder dan Jessica Zijerveld. GKV had geen kind meer aan dit VZOD, waarna het team met zeven doelpunten achterraakte: 13-6. Anika van Os en Bart Verheul brachten de stand via een doorloopbal en een schot terug naar 13-8. Alles kon nog op dat moment. De spelers van GKV hielden echter voet bij stuk en tekenden voor hun veertiende doelpunt. Donja Passies en Anika van Os waren als laatste trefzeker voor hun ploeg, waardoor de 14-10 op het bord verscheen. GKV deed wat het moest doen, scoorde er nog drie doelpunten bij waardoor de stand uiteindelijk op 17-10 bleef staan.

Een zware wedstrijd, fysiek en conditioneel, zo oordeelde ook trainer Frits Visser: "We hebben hier te maken met een valse start", zij hij teleurgesteld. "GKV schoot met name in de tweede helft erg scherp en aanvallend bleven we maar teveel fouten maken." Het tweede van VZOD/vdBoon slaagde er ook niet in om te winnen van hun Haagsche opponent. GKV 2 bleek daar met 17-9 te sterk. De volgende wedstrijd, dinsdagavond 11 september, spelen beide teams thuis tegen KIOS, om zeven uur en half negen. De junioren van Coach Arie Verburg speelden een uitstekende wedstrijd en sloten die met 7-9 winnend af. Bij de jeugd opmerkelijke scores bij de C1 (10-1 winst) en D2 (17-4 winst!).

Alle uitslagen: GKV 1-VZOD 1 17-10, GKV 2-VZOD 2 17- 9, Zkc '31 4-VZOD 3 12- 8, TOP A3-VZOD A1 7- 9, Haarlem A2-VZOD A2 11- 7, Zaandam Zuid B1-VZOD B1 8- 4, VZOD C1-Haarlem C2 10- 1, TOP C3-VZOD C2 6- 0, VZOD D1-Swift D1 8- 5, VZOD D2-Zkc '31 D4 17- 4, VZOD E1-De Vinken E3 5- 6. Meer info op www.vzod.nl.

Op één van de laatste warme dagen van het jaar, een dag waarop zonnebrand geen overbodige luxe zou zijn geweest, trad het eerste en tevens tweede van VZOD/vdBoon aan tegen het altijd lastige GKV uit Den Haag. De temperatuur leek met de minuut te stijgen. De wedstrijd begon dan ook … Lees meer »