02 - Senior  sportief actief 2e week

Volop genieten van veelzijdige proeverij op zonovergoten Culinaire Venen 2012


Geplaatst op: 10 september 2012

De zevende editie van het culinaire evenement Culinaire Venen, die zaterdag jl. plaats vond op het Raadhuisplein in Mijdrecht, is opnieuw een succes geworden. Genietend van een heerlijke nazomerdag, deden bezoekers van het evenement zich de hele middag en avond te goed aan de hapjes, gerechtjes, wijnen en champagnes van de tien deelnemende horecabedrijven.

Het evenement werd officieel geopend door burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen. Direct daarna ging de jury aan de slag om te bepalen aan welk van de deelnemende restaurants de Culinaire Nol zou worden uitgereikt. Deze wisseltrofee is een eerbetoon aan de overleden Mijdrechtse restauranthouder Nol Vermeulen, voor het bedrijf dat zich tijdens de Culinaire Venen het best presenteert.

Ondertussen konden de bezoekers culinair genieten bij de paviljoens van B&D Catering Hospitality Support, Boven Water, Brasserie De Waard, Corfu, II Gusto, Le Virage, Prinselijk Proeven, Rendez-Vous, s'Anders en nieuwkomer PUUR Delicatessen. Ook IJssalon Opera uit Mijdrecht was aanwezig. Tussendoor werd het publiek getrakteerd op de latin/jazz-klanken van de Brand New Oldtimers van wethouder David Moolenburgh, smartlappenkoor Licht het Anker en optredens van Quincy en Sylvia Bruens. Ook dit jaar was er weer bijzonder veel belangstelling voor de modeshow van de wintercollecties van Rondeveense ondernemers: Bonne Nuit, Hans Winter Brillen, Wouda Fashion, Swaab Juweliers, Backstage Hairfashion en Karamba Kids Store.

Culinaire Nol naar restaurant Boven Water in Vinkeveen
Aan het begin van de avond kon juryvoorzitter Gerrit Verwij bekend maken dat de Culinaire Nol 2012 dit jaar voor het team van restaurant Boven Water is. "Vanwege de presentatie en de kwaliteit van de gerechten, maar ook voor hun creativiteit en ondernemerschap om gedurfde combinaties te serveren." Vorig jaar ontving Boven Water al een eervolle vermelding van de jury. ‘Veelbelovend,' was toen het oordeel.
Die eervolle vermelding ging dit jaar naar nieuwkomer PUUR Delicatessen uit Mijdrecht, dat op 15 september officieel wordt geopend.

Het goede doel: Inloophuis ‘t Anker
Van elk verkocht Rabomuntje, waarmee hapjes en drankjes werden afgerekend, was een deel bestemd voor Inloophuis ‘t Anker, dat lotgenotencontact biedt aan mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Aan het eind van de avond voorzitter Jan Driessen van de Culinaire Venen een symbolische cheque van 5.000 euro uitreikten aan Chris Gispen, voorzitter van het inloophuis, de voorlopige opbrengst van het evenement.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volop genieten van veelzijdige proeverij op zonovergoten Culinaire Venen 2012

De zevende editie van het culinaire evenement Culinaire Venen, die zaterdag jl. plaats vond op het Raadhuisplein in Mijdrecht, is opnieuw een succes geworden. Genietend van een heerlijke nazomerdag, deden bezoekers van het evenement zich de hele middag en avond te goed aan de hapjes, gerechtjes, wijnen en champagnes van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: