01 - Nooit Gedacht

Volleybalclub Atalante investeert in jeugdtrainers


Geplaatst op: 10 september 2012

In samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond organiseerde Atalante op twee vrijdagavonden een trainersclinic ‘Circulatie Minivolleybal' voor de trainers van de jongste jeugdgroepen.
De clinic werd gegeven door ex-topvolleyballer Rick Wiggers. Rick heeft zelf op het allerhoogste niveau gespeeld bij onder andere VC Nesselande, Martinus en VC Omniworld. Kennis en kunde van het hoogste niveau overbrengen naar de jeugd via energieke en bedreven jeugdtrainers sprak Teun Feddema aan en graag nam zijn bedrijf ASSULINE Verzekeringen en Hypotheken uit Mijdrecht de sponsoring op zich.

In de eerste sessie werd vooral de aandacht gegeven aan de jongste groepen, CMV niveau 1,2 en 3. Veel aandacht was er voor coördinatie, pass en serve. Ook de opbouw van een training en hoe houd je kinderen geboeid, kwam ruimschoots aan de orde.

Op de tweede avond kwamen de oudere groepen (9-12 jaar) aan bod. Rick ging dieper in op de diverse pass technieken, de bovenhands gespeelde bal, de smash en de bovenhandse serve. Naar aanleiding van diverse vragen werd er ook zo nu en dan een uitstapje gemaakt naar oefeningen voor aspiranten (kids vanaf 12 jaar).
Deze tweede avond waren er ook een aantal minispelers van Atalante present die de oefeningen uitvoerden. Door het in de praktijk brengen van de opdrachten door Claudia, Roos, Chanel, Mark, Lisanne en Anouk kwam de uitleg nog duidelijker over.

De 10 jeugdtrainers (veelal spelers bij de senioren) leerden zelf ook nog wat nieuwe technieken en invalshoeken voor hun eigen spel. Het volleybalspel blijft zich ontwikkelen!
Atalante heeft momenteel ongeveer 30-35 jeugdspelers op dit jongste niveau. De gevorderde/oudste groep traint op de dinsdag (17:00-18:00u). De jongste en nieuwste groepen zitten op de vrijdag (18:00-19:00u). Geïnteresseerde kinderen zijn welkom om eens een kijkje te nemen! Of gewoon eens vrijblijvend meetrainen, je kunt altijd 3x gratis meedoen om eens te zien of het bevalt. Verdere informatie is te vinden op www.vv-atalante.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volleybalclub Atalante investeert in jeugdtrainers

In samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond organiseerde Atalante op twee vrijdagavonden een trainersclinic ‘Circulatie Minivolleybal' voor de trainers van de jongste jeugdgroepen. De clinic werd gegeven door ex-topvolleyballer Rick Wiggers. Rick heeft zelf op het allerhoogste niveau gespeeld bij onder andere VC Nesselande, Martinus en VC Omniworld. Kennis en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: