01 - Nooit Gedacht

Actie voor behoud van NME-centrum De Woudreus in Wilnis


Geplaatst op: 10 september 2012

Stichting Vrienden van NME-centrum De Woudreus is begin september een actie begonnen voor het behoud van natuur- en milieueducatie (NME) in De Ronde Venen. De actie heeft tot nu toe al vele honderden ondertekende steunbetuigingen opgeleverd. Aanleiding voor de actie is de grote bezuinigingsoperatie van de gemeente De Ronde Venen. Stichting Vrienden van NME-centrum De Woudreus vreest dat het NME-centrum zoveel moet inleveren, dat NME helemaal dreigt te verdwijnen uit De Ronde Venen.

Als dat gebeurt gaat er veel waardevols verloren: kennis, ervaring, prachtige projecten en ook alle activiteiten die het NME-centrum samen met andere organisaties opzet. NME houdt zich bezig met thema's die in de gemeente De Ronde Venen hoog op de agenda staan, zoals duurzaamheid, natuur en gezondheid. Het NME-centrum speelt een belangrijke rol bij het informeren en bewust maken van de jeugd en alle andere inwoners over deze thema's. Het NME-centrum doet dit al meer dan twintig jaar! Stichting Vrienden van NME-centrum De Woudreus vindt daarom dat natuur- en milieueducatie voor De Ronde Venen behouden moet blijven.

NME-centrum De Woudreus is bij de meeste inwoners van De Ronde Venen wel bekend. Alle basisscholen in De Ronde Venen maken gebruik van de producten van het NME-centrum zoals leskisten, excursies en centrumlessen. Ook coördineert het NME-centrum de boerderijlessen bij lokale agrariërs. Jongeren van het Veenlandencollege kennen het NME-centrum van het project VLC Design en veldwerkprojecten. Het NME-centrum organiseert ook aansprekende milieuprojecten als Warme Truiendag (energie¬besparing) en Doe meer met Afval (afvalpreventie).
Zo leren kinderen al jong dat hun omgeving de moeite waard is en uitnodigt om te ontdekken en om al dat moois te behouden. En het geldt nog steeds: als je dit op jonge leeftijd leert, krijg je dit voor je hele leven mee! Inmiddels hebben bijna twee generaties inwoners op deze manier aan NME-activiteiten meegedaan en er waardevolle herinneringen aan.

Vindt u net zoals de stichting dat NME belangrijk is en dat NME behouden moet blijven voor De Ronde Venen, in welke vorm dan ook? Ondersteun dan de petitie op http://woudreus.petities.nl. Ook kunt u een schriftelijke adhesiebetuiging ondertekenen en naar gemeente De Ronde Venen sturen. Deze is verkrijgbaar via vriendenvandewoudreus@gmail.com. Ook kunt u natuurlijk een brief naar de gemeente schrijven met uw motivatie waarom NME behouden moet blijven.
Zoals het er nu naar uitziet, vergadert de gemeenteraad op 20 september over de richting waarin bezuinigd gaat worden. Begin november worden de bezuinigingen vastgesteld.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Actie voor behoud van NME-centrum De Woudreus in Wilnis

Stichting Vrienden van NME-centrum De Woudreus is begin september een actie begonnen voor het behoud van natuur- en milieueducatie (NME) in De Ronde Venen. De actie heeft tot nu toe al vele honderden ondertekende steunbetuigingen opgeleverd. Aanleiding voor de actie is de grote bezuinigingsoperatie van de gemeente De Ronde Venen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: