Atlantis houdt punten in Mijdrecht

Geplaatst op: 10 september 2012

Afgelopen zaterdag stond voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 de eerste thuiswedstrijd op het programma. Het uit de tweede klasse gedegradeerde Thor uit Harmelen kwam op bezoek. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week had de ploeg wat recht te zetten. En omdat de doelstellingen voor dit seizoen nog altijd kaarsrecht overeind stonden, moest er deze week goed gepresteerd worden. Atlantis begon goed, maar wist dit niet de hele wedstrijd vast te houden. Toch bleven de punten na een 13-10 overwinning in Mijdrecht.

Na een grondige analyse van de wedstrijd van vorige week kwam coach Frits Bruijntjes tot de conclusie dat het de spanning van een officiële wedstrijd was die vorige week het vlaggenschip van Atlantis de das om heeft gedaan. Daarom besloot hij dit keer de voorbereiding iets aan te passen zodat de ploeg relatief ontspannen aan de wedstrijd zou beginnen. Dit leek te werken, want het waren de Mijdrechtenaren die de score openden. Het eerste deel van de wedstrijd leek de ploeg het niveau van de oefenperiode weer gevonden te hebben. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd zodat er na 20 minuten spelen een stand van 8-2 op het scorebord stond.

Helaas stagneerde het daar. De aanvallen werden moeizaam en Atlantis wist de rest van de eerste helft geen doelpunten meer te maken. Thor wist daarentegen nog wel de korf te vinden en zorgde vlak voor rust voor een tussenstand van 8-4.

Omdat Thor dacht dat er nog wat te halen viel, bracht de ploeg uit Harmelen in de rust al de ervaring in de ploeg. Toch was het Atlantis die ook in de tweede helft de score opende. Het antwoord van Thor volgde daar helaas weer vrij snel op, waadoor de voorsprong weer vier punten was. De Rabobank ploeg bleef doorknokken en wist ook het gat weer naar zes punten te brengen, waardoor de overwinning leek veiliggesteld. Toch bleef het moeizaam bij de Mijdrechtenaren en kon Thor weer wat dichterbij komen. Het gat was echter groot genoeg en met een eindstand van 13-10 klonk het laatste fluitsignaal.

Hoewel er nog een lange weg te gaan is naar het constant presteren, heeft Atlantis bij vlagen laten zien dat ze ook in competitiewedstrijden haar niveau kan halen. Er zijn voldoende punten om de komende week aan te werken zodat er volgende week overtuigend gewonnen kan worden van KCD in Doorn.

Afgelopen zaterdag stond voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 de eerste thuiswedstrijd op het programma. Het uit de tweede klasse gedegradeerde Thor uit Harmelen kwam op bezoek. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week had de ploeg wat recht te zetten. En omdat de doelstellingen voor dit seizoen nog … Lees meer »