Terechte winst voor Argon in Zuilen

Geplaatst op: 10 september 2012

De wedstrijd tegen het ook sterk verjongde Elinkwijk heeft een duidelijke en dik verdiende zege opgeleverd. De cijfers waren uiteindelijk nog vriendelijk voor de thuisploeg, want toen het na ruim een uur 0-4 stond leek niets een grotere score in de weg te staan. Verlies van concentratie leverde echter een laatste half uur op, waarin de thuisploeg wel wist te profiteren van de nonchalance en Argon er niet meer in slaagde om de juiste voortzetting te vinden bij enkele goede mogelijkheden.

In de openingsfase kwam het eerste gevaar van de voet van Houssain el Zeryouh, die na 3 minuten zijn inzet via de voet van doelman van Duivenbode op het dak van het net zag eindigen. Een misverstand in de Utrechtse verdediging leverde bijna een eigen goal op van Asad, maar tot zijn geluk zag hij de bal via zijn hoofd net langs de buitenkant van de paal gaan.

Na 20 minuten werd de Utrechtse ploeg op achterstand gezet, nadat eerst een hoekschop werd weggewerkt, maar Nicolai Verbiest de bal met een boog achter de opstomende defensie werd gelegd, waar de inlopende Patrick Lokken met een simpele lob de score opende, 0-1. Deze stand leverde nogal wat frustratie op bij de thuisploeg, onderling werd er het nodige gemopperd, wat het spel ook al niet ten goede kwam.
Na een half uur spelen legde scheidsrechter van den Heuvel de bal op de stip voor het Elinkwijk doel, toen Patrick Lokken om verdediger Copier heen draaide en over het been ging. De routinier maakte zelf geen fout vanaf de kalkstip en besliste in feite de wedstrijd al, 0-2.

Het enige gevaar van de thuisploeg in de eerste helft kwam kort na deze treffer, maar de inzet van Van de Merkt werd door Romero Antonioli gepareerd en door Dennis Filippo weggewerkt. Aanvallend mikte Dion Gerritsen de bal net over de kruising na een vrije trap van Nicolai Verbiest, zag Patrick Lokken een kans teniet gaan toen hij de bal in wilde tikken maar nogal opzichtig aan het shirt werd getrokken (blijkbaar vond de leidsman het onvoldoende voor een tweede strafschop) en leverde de laatste hoekschop voor rust wel een kopbal van Wilco Krimp op, maar werd de bal door een verdedigend hoofd voldoende van richting veranderd om een treffer te voorkomen.

Na rust as de strijd binnen een kwartiertje definitief gespeeld. Eerst liet doelman van Duivenbode de bal los na een kopbal van Patrick Lokken, waarna de mee opgekomen Rob Overvliet het genoegen smaakte om het leer tegen het net te plaatsen (0-3), enkele minuten later had de sluitpost de pech dat de bal na een vrije trap van Nicolai Verbiest het bekende polletje raakte, waardoor de bal hoog opstuitte en over zijn graaiende handen in het net verdween voor de 0-4.

Waar de Mijdrechtse supporters zich opmaakten voor een uitbreiding van de stand, daar ging routinier Wilco Krimp in minuut 66 ernstig in de fout en verspeelde de bal aan Yasar, die plots alleen voor doelman Romero Antonioli kon opduiken en deze met een schuiver in de hoek wist te passeren, 1-4.
Hoewel deze stand er geen aanleiding toe gaf, leek het toch of Argon besloot wat meer terug te zakken, daarmee Elinkwijk de kans gevend om iets meer aan aanvallen te gaan denken. Dat leverde tien minuten voor tijd de mooiste treffer van de wedstrijd op en deze kwam van de voet van invaller de Smalen. Met een geplaatste trap vanaf ruim 20 meter verdween de bal precies in de winkelhaak achter de tevergeefs uitvallende Romero Antonioli, 2-4.
In de resterende minuten kwamen er nog wel enkele kansen voor Argon maar Dion Gerritsen zag zijn inzet gered door doelman van Duivenbode, terwijl invaller Marijn de Haas bij een drietal mogelijkheden de verkeerde voortzetting koos en dus geen rendement haalde uit de kansen.

De wedstrijd tegen het ook sterk verjongde Elinkwijk heeft een duidelijke en dik verdiende zege opgeleverd. De cijfers waren uiteindelijk nog vriendelijk voor de thuisploeg, want toen het na ruim een uur 0-4 stond leek niets een grotere score in de weg te staan. Verlies van concentratie leverde echter een … Lees meer »