01 - Autocross Abcoude

Teken- en verhalenwedstrijd voor schooljeugd


Geplaatst op: 10 september 2012

In het kader van de ‘maand van de geschiedenis' heeft de historische vereniging De Proosdijlanden alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de plaatselijke basisscholen opgeroepen om mee te doen aan een verhalenwedstrijd.

Wie schrijft het mooiste verhaal of wie maakt de mooiste tekening? We zullen het op 6 oktober weten. Het geschiedenisthema dit jaar is arm en rijk. De leerlingen hebben de uitdaging om het begin van een fictief verhaal zelf af te maken en/ of te illustreren met een passende tekening. Het aangereikte begin van het verhaal speelt in de Rondeveense omgeving.
Hoe zou het voelen als je heel rijk bent of juist heel arm? De kinderen vertellen dit vanuit hun eigen beleving. In Mijdrecht heeft een kasteel ‘het Proostenhuis' gestaan, waarnaar al veel onderzoek is gedaan en waar veel over is geschreven. De situatie rond de veenarbeiders is een andere mogelijkheid om over te fantaseren en vertellen. Vele artikelen hierover zijn de afgelopen jaren al verschenen in het kwartaalblad van de historische vereniging, ‘de Proosdijkoerier'.

De leerlingen kunnen hun verhaal afmaken, met eventueel een tekening erbij. Alleen een verhaal of alleen een tekening kan ook. De gemaakte tekeningen en verhalen worden in de loop van september op de scholen afgehaald en een deskundige jury bepaalt welke verhalen en tekeningen de mooiste zijn. De winnende leerlingen krijgen op 6 oktober 2012 om 15.00 uur, op de dag van de geschiedenis, hun prijs in Dorpshuis De Boei in Vinkeveen.

Deze winnaars van de verhalenwedstrijd zijn op deze manier onderdeel van een feestelijk gebeuren, dat gepresenteerd wordt door de bekende Rondevener Hans van Veen. Als afsluiting van de Dag van de Geschiedenis, die door de historische vereniging op 6 oktober in de Boei wordt georganiseerd, vindt ook nog een spetterende hiphopdemonstratie plaats door leerlingen van Streetdance Center Build Ya Skillz.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Teken- en verhalenwedstrijd voor schooljeugd

In het kader van de ‘maand van de geschiedenis' heeft de historische vereniging De Proosdijlanden alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de plaatselijke basisscholen opgeroepen om mee te doen aan een verhalenwedstrijd.Wie schrijft het mooiste verhaal of wie maakt de mooiste tekening? We zullen het op 6 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: