Geweldige start Dames 1 Hertha

Geplaatst op: 10 september 2012

Vandaag, 08 september 2012, werd er historie geschreven op het sportcomplex Molmhoek van SV Hertha in Vinkeveen. Om 15.00 uur ging de eerste wedstrijd van het senioren team Dames 1 van start. En binnen twee minuten stonden deze dames met 1 - 0 voor, door een prachtige goal van Jurriënne Heijnen. Maar voordat we de wedstrijd gaan bespreken doen we even een stapje terug in de tijd.

Ruim 20 jaar geleden heeft Hertha al eens een dames team gehad, echter de indelingen waren toen zo anders dat er niet echt over een dames 1 team gesproken kon worden. Al kort na de start van dit team was het dan ook ten ziele. Maar nu naar 20 jaar staat er dan weer een echt Dames 1 team op de velden van Hertha en dat moest gevierd worden. Dit hebben we gedaan door de jongste meiden van Hertha, de F-jes en E-tjes, samen met de "oudste" meiden van Hertha het veld te laten betreden om gezamenlijk dit voetbalseizoen te openen. Met bloemen, een luid applaus van de vele toeschouwers en de speaker die alle namen omriep van dit Dames 1 team, betraden de pupillen en de senioren het veld. Voor de meiden, de trainers en coaches was dit een kippenvel moment. De bloemen, die waren verzorgd door Bloemsierkunst Peter in Vinkeveen, werden door de jongste telgen van Hertha aan de tegenstander aangeboden, deze werden onder luid applaus in ontvangst genomen.

Na een foto moment, werd door de pupil van de week Maud Eerdhuyzen, als eerste de keeper ingeschoten. Hierna mocht Maud ook de aftrap nemen zodat de wedstrijd kon aanvangen. Met een paar handige schijnbewegingen passeerde Maud de verdediging van VRC en schoot de bal in het net van de tegenstander. Op Maud gaan we letten de komende jaren.

Precies om 15.00 uur werd door de scheidsrechter Vincent Stokhof gefloten om deze historische wedstrijd te laten aanvangen. En binnen de twee minuten scoorde Jurriënne het eerste doelpunt van Hertha Dames 1. De dames gingen dus geweldig van start. De dames zetten direct aan en waren veel in balbezit en dat resulteerde in de 15e minuut een tweede treffer voor Dames 1 maar dan nu van de schoen van Sanne Juch. Binnen een kwartier 2 - 0. Het was warm op de Molmhoek, ruim 25 graden. Door het kunstgras waar op werd gespeeld was het nog een paar graden warmer en dat was te merken. De energie werd uit alle dames getrokken, het spel werd wat stroperig. Na 25 minuten werd een extra drinkpauze ingelast en dit gaf de dames van VRC vleugels en die scoorde hun eerste tegendoelpunt 2 - 1. Door de keepster, Yvette lommers, werd de bal net buiten de 16 met de handen aangeraakt en dat resulteerde in een vrije trap voor VRC. Met een prachtige boogbal ging de bal in de verre kruising, onhoudbaar voor Yvette 2-2.

In de rust werden er nog een paar tactische aanwijzingen gegeven door trainer/coach Gregory Jong, maar de 15 minuten rust en flink wat drinken bracht niet het gewenste resultaat. 5 minuten in de tweede helft werd er opnieuw gescoord door VRC 2-3. Nu speelt VRC al ruim 3 seizoenen met dit Dames 1 team, een team wat dus volledig op elkaar is ingespeeld. De 15e minuut werd het 2 - 4. Nu werd Hertha zeker niet weggespeeld want er waren nog voldoende kansen, maar u kent het wel, die kansen moeten er wel in gaan. Aan de kant van Hertha scoorde Sanne haar tweede goal 3 - 4. Het kon dus nog! Weer kort na de tweede extra drinkpauze in de tweede helft scoorde VRC weer, er zal toch wel alleen water in hun flesjes hebben gezeten? 3 - 5 en kort voor het affluiten, van deze eerste Dames 1 wedstrijd, werd het ook nog 3 - 6. Natuurlijk waren de meiden teleurgesteld. Maar ze hebben geweldig gespeeld tegen een zeer ervaren ploeg. Het was een leuke, spannende en vermakelijke wedstrijd die het publiek kreeg voorgeschoteld.

Het enige negatieve puntje was het uitvallen van Denise Mooij die zelfs naar het ziekenhuis moest met een zware blessure aan haar voet. We wensen Denise heel veel sterkte. Deze dames hebben potentie, dus het gaat goed komen met dit team.

Wil jij misschien ook deel uit maken van dit team? Ben je een dame van boven de 18 en wil je graag voetballen? Meld je dan nu aan op de site www.hertha.nl of kom eens kijken op één van onze trainingsavonden maandag en woensdag van 19.00 tot 20.30 uur.

Ben je jonger dan 18 dan is er ook vast wel een meidenteam bij Hertha die bij jou past, we zoeken met name meisjes van 12, 13 en 14 jaar, ervaring is niet vereist, wel inzet. We zien je graag bij de gezelligste en leukste voetbalclub van De Ronde Venen, waar plezier en sportiviteit hand in hand gaan. Op de foto's ziet u Jurriënne Heijnen, die een historisch doelpunt maakte voor van Dames 1 van SV Hertha en op de grote foto ziet u de Dames 1 en meiden F en E-tjes. Twee dames, Jeanine en Ludy, ontbraken door een blessure en andere verplichtingen.

Vandaag, 08 september 2012, werd er historie geschreven op het sportcomplex Molmhoek van SV Hertha in Vinkeveen. Om 15.00 uur ging de eerste wedstrijd van het senioren team Dames 1 van start. En binnen twee minuten stonden deze dames met 1 - 0 voor, door een prachtige goal van Jurriënne … Lees meer »