001 - Homan Zonnepanelen

98 jaar en nog wekelijks naar gym


Geplaatst op: 10 september 2012

De 98-jarige mevrouw Gea Reijenga is op deze eerste maandagmorgen na de vakantie weer te vinden bij de zitgymles van Spel en Sport. En met haar nog zo'n 18 andere dames van in de 80, 90, zelfs 95 jaar, die blij zijn dat de lessen weer beginnen. "Het is jammer dat we in de zomer moeten stoppen."

Mevrouw Reijenga heeft altijd aan gymnastiek gedaan. Maar uiteraard komen er met de leeftijd beperkingen, lang staan is er niet meer bij en ook het lopen wordt moeilijker. Dat is geen bezwaar bij deze vorm van gymnastiek, de deelnemers zitten in een grote kring op stoelen.
"Ook al word je wat krakkemikkig, je moet toch bewegen," aldus een van de dames. En dat bewegen is een serieuze zaak. Joke Pelser, de docente, zet de deelnemers flink aan het werk.
Eerst de warming up en dan is er aandacht voor de armspieren, de dames zwaaien met stokken en rekken en strekken. Met de stok op de voeten je benen naar voren uitstrekken, het zijn allemaal pittige oefeningen. Joke Pelser houdt de deelnemers dan ook goed in de gaten en af en toe adviseert ze iemand om even niet mee te doen. En regelmatig doen ze een ademhalingsoefening als een rustpunt in de les. Maar de meesten houden het allemaal vol en vinden het ook leuk om zich in te spannen.

Een enkeling is door een fysiotherapeut naar deze zitgymlessen verwezen, de meesten kenden Spel en Sport al of hoorden van anderen dat het leuk was. Ook bij deze les van Spel en Sport is de gezelligheid belangrijk, zoals bij het koffiedrinken voor de les of een koffie-ochtend in de zomer bij Joke thuis. Ze hebben een Lief-en-Leedpot, en als die te vol wordt, gaan ze van het geld wat leuks doen. Dit voorjaar was dat een High Tea bij de zorgboerderij.

Na de stokken komen de ballen aan bod, oefeningen in reactiesnelheid en aanleiding tot veel gelach. En zo na de vakantie is er ook nog een rondje namen oefenen door hoepels naar elkaar toe te rollen. De dames zijn blij met de hervatting van de lessen, en mw. Reijenga is ook zeker van plan om te blijven komen!

Spel en Sport biedt op verschillende locaties in De Ronde Venen zitgymlessen aan. Informatie hierover vindt u op www.spelensportdrv.nl of u kunt bellen met 06 - 219 83 53.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

98 jaar en nog wekelijks naar gym

De 98-jarige mevrouw Gea Reijenga is op deze eerste maandagmorgen na de vakantie weer te vinden bij de zitgymles van Spel en Sport. En met haar nog zo'n 18 andere dames van in de 80, 90, zelfs 95 jaar, die blij zijn dat de lessen weer beginnen. "Het is jammer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: