01 - Nooit Gedacht

Gilde bezoekt Museum DRV


Geplaatst op: 10 september 2012

Het Gilde in de Ronde Venen heeft een groeiende groep vrijwilligers die "werken" als ervaringscoach. Er zijn Taalcoaches, Jongerencoaches en Brugklassers-coaches. Deze coaches zetten zich elke week tenminste een uurtje in voor een vertrouwd één op één contact met een boeiende "klant".
Eén of twee keer per jaar probeert het bestuur de coaches "als beloning" een leuke avond te bezorgen met een natje en een droogje er bij. Om de kosten te sparen gebeurt dit meestal bij bevriende vrijwilligersorganisaties. Zo was het Gilde al twee maal te gast bij De Kweektuin in Mijdrecht en deze keer werd op donderdag 6 september het Museum De Ronde Venen bezocht.

En natuurlijk kreeg iedereen een rondleiding. Men was diep onder de indruk. Veel van de coaches die al heel lang - zo niet levenslang - inwoner zijn van De Ronde Venen genoten van de goed opgebouwde uitleg over de bijzondere geschiedenis van ons waterrijke groene veengebied. Mooi ook om zo veel te herkennen van de omgeving maar daar nu de verbanden tussen aangereikt te krijgen.

Na koffie en deze interessante uitleg was daar dan eindelijk het door de coaches zo verdiende gezellige samenzijn in de museumruimte. De vrijwilligers van het museum bleken geweldige gastvouwen en zij werden op hun beurt weer door de Gilde-vrijwilligers geholpen met de afwas. Geen kinderen voor kinderen dus, maar vrijwilligers voor vrijwilligers. Daardoor had iedereen een welverdiende, maar ook leerzame en leuke avond. Gilde-voorzitter André de Graaf sprak een dankwoord uit aan de vrijwilligers en hij schetste een mooie, voortgaande Gilde-toekomst.

Als u belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk met een uitdaging en plezier, oriënteert u zich dan via de website www.gildenu.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gilde bezoekt Museum DRV

Het Gilde in de Ronde Venen heeft een groeiende groep vrijwilligers die "werken" als ervaringscoach. Er zijn Taalcoaches, Jongerencoaches en Brugklassers-coaches. Deze coaches zetten zich elke week tenminste een uurtje in voor een vertrouwd één op één contact met een boeiende "klant".Eén of twee keer per jaar probeert het bestuur … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: