10e Mijdrechtse Dweildag op komst 15 september a.s.


Geplaatst op: 7 september 2012

Aankomende 15e september is het weer zo ver, de 10e Mijdrechtse Dweildag. Al 10 jaar lang verzorgen Muziekvereniging VIOS tezamen met Stichting Koopcentrum Mijdrecht dit succesvolle muziekspektakel . Vele dweilorkesten hebben in die afgelopen jaren dan al Mijdrecht bezocht. Dit jaar mogen we, volgens de opgave tot nu toe, 9 orkesten begroeten. Ook ons eigen Mijdrechtse dweilorkest DORST zal aanwezig zijn bij deze feestelijke 10e editie.

Behalve het hoofdpodium op het Raadhuisplein zullen op nog drie plekken podia komen te staan. Zo zal er een podium zijn op Bozenhoven nabij Hema/Expert, een podium bij café Het Rechthuis in de Dorpsstraat en een podium bij Winkelcentrum "De Lindeboom". De Dweilorkesten zullen beoordeeld worden door een kundige jury in twee verschillende klasse: De Leutklasse en de Wedstrijdklasse. De klasses zijn er omdat er orkesten zijn die graag een professionele beoordeling willen hebben voor hun act. Deze worden dan ook beoordeeld door een vakjury bestaande uit gerenommeerde muzikanten, instructeurs en dirigenten die bekend zijn met dweilorkesten muziek. Dit jaar hebben ze zelfs Ruud Bakker weten te strikken. De naam zegt u misschien niets maar als we zeggen dat Ruud Bakker de grote trom speler is van het orkest "Kleintje Pils" begint er misschien iets te dagen. Kleintje Pils kom je namelijk bij elk grote Nederlands sportevenement ter wereld tegen. Van voetbal, Olympische spelen en schaatsen.

Maar er zijn ook orkesten die spelen voor "de leut", juist ja, voor de gezelligheid. Zij komen speciaal om u te vermaken. Deze orkesten worden beoordeeld door een jury die meer kijkt naar welke gezelligheid een orkest voor het publiek brengt dan dat er op valse noten wordt gekeken. Voor beide klasses zijn er natuurlijk de wisselbekers te verdedigen.

Houd u niet van muziek? Ook dan bied het centrum van Mijdrecht voor u veel vertier. Gezellig winkelen of een hapje en drankje. En wat dacht u van het entertainment programma voor de kleintjes.
U bent van harte welkom in het centrum van Mijdrecht op 15 september. Voor meer informatie kunt u kijken op de vernieuwde website: www.mijdrechtsedweildag.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

10e Mijdrechtse Dweildag op komst 15 september a.s.

Aankomende 15e september is het weer zo ver, de 10e Mijdrechtse Dweildag. Al 10 jaar lang verzorgen Muziekvereniging VIOS tezamen met Stichting Koopcentrum Mijdrecht dit succesvolle muziekspektakel . Vele dweilorkesten hebben in die afgelopen jaren dan al Mijdrecht bezocht. Dit jaar mogen we, volgens de opgave tot nu toe, 9 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: