02 - Senior  sportief actief 2e week

Gemeente verhuurt locatie De Fabriek aan stichting 2BE


Geplaatst op: 5 september 2012

De gemeente De Ronde Venen gaat per 1 oktober 2012 jongerencentrum De Fabriek verhuren aan stichting 2BE. De stichting 2BE wil een leer-, werk- en trainingscentrum met horecavoorziening voor jongeren vestigen in het pand. Het gebouw aan de Rondweg in Mijdrecht wordt komende maanden verbouwd om vanaf 1 januari 2013 als leer-, werk- en trainingscentrum te worden heropend.

Het college ziet in de plannen voor een multifunctioneel centrum veel aansluiting bij het bestaande jongerenwerk. In de zoektocht naar een alternatieve invulling van de locatie, was een nadrukkelijke eis de locatie beschikbaar te houden voor jongerenwerk. Na overleg met verschillende initiatiefnemers heeft het voorstel van stichting 2BE de voorkeur gekregen van B en W.

Het initiatief van stichting 2BE biedt leerwerkmogelijkheden voor een re-integratietraject, maar ook voor alle andere jongeren die een extra steuntje kunnen gebruiken in de vorm van coaching en begeleiding. Binnen dit concept krijgen jongeren een kans zich te ontwikkelen, maar ook om te leren hoe ze hun dag op een zinvolle manier kunnen besteden in een reële economische omgeving. Dit alles met als doel dat de jongeren met hogere kansen de arbeidsmarkt op kunnen gaan.

Wethouder Erika Spil: "Ook met de nieuwe bestemming, kunnen externe organisaties ruimtes huren en is de locatie beschikbaar voor verschillende (bestaande) activiteiten. Het plan van stichting 2BE voldoet in meerdere opzichten aan de gemeentelijke wensen en eisen. De multifunctionele ruimte is een kansrijk voorstel, wij zijn erg blij met de plannen. Ondanks verschillende verzoeken hebben we helaas geen voorstellen van jongeren ontvangen voor de invulling van De Fabriek."

In het plan van stichting 2BE wordt een ruimte ingericht die multifunctioneel inzetbaar en beschikbaar is voor externe partijen als De Baat en De Hint om een ruimte te huren. Hiermee kent het initiatief aansluiting met de visie op jongerenwerk door incidenteel De Fabriek te kunnen verhuren aan jongerenwerkers. Ook eetcafé 't Pruttelpotje kan haar plek behouden binnen het initiatief.

De horecavoorziening gaat dienen als een soort werkschool. De totale bezetting zal, onder begeleiding, in handen komen van jongeren, van inkoop tot website, van administratie tot bediening, van PR tot keuken. Stichting 2BE gaat hiervoor samenwerken met lokaal betrokken bedrijven en het voorgezet onderwijs. De gemeente wil daarnaast onderzoeken hoe er aansluiting gevonden kan worden met het bestaande jeugd- en jongerenwerk, maar ook op het gebied van leerplicht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente verhuurt locatie De Fabriek aan stichting 2BE

De gemeente De Ronde Venen gaat per 1 oktober 2012 jongerencentrum De Fabriek verhuren aan stichting 2BE. De stichting 2BE wil een leer-, werk- en trainingscentrum met horecavoorziening voor jongeren vestigen in het pand. Het gebouw aan de Rondweg in Mijdrecht wordt komende maanden verbouwd om vanaf 1 januari 2013 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: