001 -Brouwer Transport

Wethouders regio en Kamerlid willen VTOC Fokker opleiding Aalsmeer behouden


Geplaatst op: 4 september 2012

Op maandag 3 september heeft een delegatie van bestuurders uit de regio en Kamerlid Michel Rog het Vak Technische OpleidingsCentrum (VTOC) Fokker Aalsmeer bezocht en daar gesproken met directeur Martin van Grieken. Hij gaf aan dat de financiering niet rond kwam voor en 1e jaars leerlingen moest weigeren. Michel Rog is vijfde op de CDA kandidatenlijst voor de 2e Kamer en wil de Fokker Vakschool voor de regio, maar ook voor de BV Nederland, behouden. Tevens is hij Lid van de economische Raad en vicevoorzitter/ lid Dagelijks bestuur CNV onderwijs en Teamleider burgerluchtvaart bij De Unie. Michel Rog: 'Ik ga dit vanmiddag met de Minister van OCW Marja van Bijsterveldt bespreken.' Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: ‘De bestuurders Jan-Willem Groot van Gemeente Amstelveen, Steffe Bak van Gemeente Haarlemmermeer en het College van B&W van Gemeente Aalsmeer kennen het belang van deze school. Wij gaan een gezamenlijke brief schrijven dat deze opleiding en know how onmisbaar is voor de regio en Nederland. In het belang van de economie van Aalsmeer en de regio heb ik zelf ook al een maand geleden contact opgenomen met de Minister van Onderwijs. In 2016 heeft Nederland 160.000 technici nodig door de vergrijzing. We moeten nu investeren in kennis, opleidingen en innovatie. Ook moet de opleiding dicht bij Schiphol blijven waar de leerlingen het geleerde in praktijk kunnen brengen."

VTOC Fokker geeft Mbo-onderwijs en is de enige opleiding voor onderhoudsmonteur voor vliegtuigen en helikopters in Nederland die aan de strenge Europese EASA regels voldoet. VTOC Fokker wil graag samen werken met andere Mbo-opleidingen of zelf een ROC status krijgen als mbo-vakschool, maar het ministerie van Onderwijs geeft maar geen duidelijkheid over de aanvraag. De resultaten van de school liggen ver boven het gemiddelde met slagingspercentages boven de 90 %, terwijl dat gemiddelde bij andere Mbo-opleidingen veel lager is. De beroepstrainingen en bijscholingscursussen gaan wel door. Het opleidingscentrum hoopt de opleiding volgende jaar te hervatten. Maar dan moet er wel duidelijkheid over de financiering komen. Directeur Martin van Grieken: 'Anders moet de VTOC Fokker noodgedwongen naar Azië verplaatsen. Daar is in de luchtvaartsector heel veel vraag naar gediplomeerde monteurs. Maar het zou onbegrijpelijk zijn als de overheid en het bedrijfsleven zo'n mooie bedrijfstak niet in stand zou houden. En dat terwijl Nederland nu en in de toekomst zit te springen om kwaliteitstechnici!'

Foto-onderschrift: Wethouder Jan-Willem Groot van Gemeente Amstelveen, Fractievoorzitter CDA Aalsmeer Jaap Overbeek, Wethouders Ad Verburg van Gemeente Aalsmeer en Steffe Bak van Gemeente Haarlemmermeer, Kamerlid Michel Rog en directeur Martin van Grieken bij VTOC Fokker opleiding Aalsmeer (van links naar rechts)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouders regio en Kamerlid willen VTOC Fokker opleiding Aalsmeer behouden

Op maandag 3 september heeft een delegatie van bestuurders uit de regio en Kamerlid Michel Rog het Vak Technische OpleidingsCentrum (VTOC) Fokker Aalsmeer bezocht en daar gesproken met directeur Martin van Grieken. Hij gaf aan dat de financiering niet rond kwam voor en 1e jaars leerlingen moest weigeren. Michel Rog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: