01 - Nooit Gedacht

Aalsmeerbaan buiten gebruik vanwege onderhoud


Geplaatst op: 4 september 2012

De Aalsmeerbaan is van maandag 3 september tot en met zondag 23 september buiten gebruik zijn vanwege regulier jaarlijks onderhoud aan de baan zelf en groot onderhoud aan twee rijbanen die de baan kruisen.

Hoewel de Aalsmeerbaan buiten gebruik is, betekent dit niet dat er geen vliegverkeer boven Aalsmeer is. Ook vliegtuigen die vanuit het zuiden landen op de Zwanenburgbaan of die vanaf de Zwanenburgbaan richting het zuiden starten komen over Aalsmeer heen.

In de periode van het onderhoud zal overdag tijdens piekuren de Buitenveldertbaan naar verwachting meer worden gebruikt. Deze krijgt tijdens een start- of landingspiek dan de functie van tweede start- of landingsbaan. Voor het baangebruik in de nacht heeft het onderhoud geen gevolgen, omdat de Aalsmeerbaan in principe 's nachts niet wordt gebruikt.

Onderhoud Kaagbaan
De planning was dat het onderhoud aan de Kaagbaan 1 tot 5 oktober zou plaatsvinden. Dit is door Amsterdam Airport Schiphol verzet naar 5 tot en met 9 november. Als de Kaagbaan buiten gebruik is zal de Aalsmeerbaan extra worden ingezet wat meer overlast voor de gemeente Aalsmeer met zich zal meebrengen.

Op www.bezoekbas.nl is actuele informatie te vinden over de voortgang van de werkzaamheden en de consequenties voor het baangebruik.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerbaan buiten gebruik vanwege onderhoud

De Aalsmeerbaan is van maandag 3 september tot en met zondag 23 september buiten gebruik zijn vanwege regulier jaarlijks onderhoud aan de baan zelf en groot onderhoud aan twee rijbanen die de baan kruisen. Hoewel de Aalsmeerbaan buiten gebruik is, betekent dit niet dat er geen vliegverkeer boven Aalsmeer is. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: