Zijdstraat in Aalsmeer nog lang niet fietsvrij


Geplaatst op: 3 september 2012

***ingezonden artikel***

Nu dat de meeste mensen weer terug zijn van vakantie wil ik door middel van deze brief u nogmaals op de hoogte stellen van het burgerinitiatief dat onlangs is opgestart, met als doel de winkelstraat Zijdstraat in Aalsmeer fietsvrij en dus veiliger te maken.
De aanleiding was het zoveelste incident/ongelukje in de Zijdstraat waarbij een voetganger, in dit geval een kind van drie jaar en een fietser, ook nog zonder zich te bekommeren om het slachtoffertje doorreed, betrokken waren, nu al weer drie weken geleden.
Langs deze weg wil ik aandacht vragen voor de gevaarlijke onoverzichtelijke en onnodige situatie in de Zijdstraat. M.a.w de Zijdstraat fietsvrij is ons doel.

Gezien de zeer vele vele steunbetuigingen en reacties van verontruste mensen, lijk ik niet meer alleen te staan in mijn overtuiging dat voor de veiligheid en een fietsvrij Zijdstraat moet worden gekozen.

Ik heb altijd begrepen dat de Zijdstraat een nog betere winkelstraat zou moeten worden en dat de Gemeente en de winkeliersvereniging dat ook heel graag zouden willen. En gelukkig komen er nu goede winkels bij maar nog meer(goede)winkels betekent ook nog meer winkelend publiek en dus nog meer risico's voor dartelende, loslopende kinderen en ouderen in rolstoelen of met rollators, terwijl er als er maar door de Zijdstraat gefiets kan worden en de fietsers zich laverend en zwabberend hun weg moeten vinden.
In dorpen om ons heen zijn winkelstraten zoals de Zijdstraat allemaal fietsvrij op de tijden dat de winkels open zijn. Zou hier toch eigenlijk moeten kunnen!!

Namens al die vele tientallen mensen die tot nu toe al hun steunbetuigingen met handtekening of emailberichten of per telefoon hebben gegeven voor dit initiatief, zelfs de fietsersbond, de ouderenbond en enkele Zorgcentra's en winkeliers, verzoek ik u, dit initiatief te ondersteunen en ertoe bij te dragen dat de Zijdstraat spoedig veiliger en fietsvrij zal zijn!

Tot slot wil ik iedereen, die tot nu zijn steun heeft gegeven voor dit plan, ongelooflijk bedanken. Het geeft maar weer eens aan, dat ,veiligheid, bij iedere verstandige burger hoog in het vaandel zit!
Maar, we zijn er nog lang niet...., geef uw steun!!

Gerard Zelen 
zelen@ggschilders.nl
06 55701684

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zijdstraat in Aalsmeer nog lang niet fietsvrij

***ingezonden artikel*** Nu dat de meeste mensen weer terug zijn van vakantie wil ik door middel van deze brief u nogmaals op de hoogte stellen van het burgerinitiatief dat onlangs is opgestart, met als doel de winkelstraat Zijdstraat in Aalsmeer fietsvrij en dus veiliger te maken.De aanleiding was het zoveelste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: