Atlantis 1 start competitie met verlies

Geplaatst op: 3 september 2012

Atlantis ging voortvarend van start; na een kwartier gespeeld te hebben was de stand 1-3 in voordeel van Atlantis. Maar KIOS kwam binnen twee minuten weer op gelijke hoogte. Hierna ging het moeizamer bij Atlantis. Er werden veel fouten gemaakt bij het opbouwen van de aanval en verdedigend werd een aantal doelpunten te makkelijk weggegeven. Met een stand van 5-4 in het voordeel van KIOS gingen beide ploegen rusten.

Trainer/coach Frits Bruijntjes, die ook dit jaar deze functie bij Atlantis vervult, gaf aan dat de opbouw veel beter moest gaan lopen. Dit zou zorgen voor betere aanvallen en daaruit vandaan zou Atlantis meer doelpunten kunnen maken zodat de ploeg weg kon gaan lopen bij KIOS.

Na rust lag het scoringstempo van beide ploegen veel hoger dan in de eerste helft; om en om werd er gescoord. Meestal eerst twee doelpunten van KIOS waarna Atlantis na de gelijkmaker, daar weer met twee doelpunten overheen kwam. Dit ging tot tien minuten voor het einde zo door, met op dat moment een stand van 12-11 in het voordeel van KIOS.

Voor Atlantis was het belangrijk dat opnieuw de aansluitingstreffer gemaakt kon worden, waarna het andere vak in de aanval kon gaan scoren. De ploeg uit Mijdrecht kreeg dit niet voor elkaar. KIOS wist 13-11 te maken en bij Atlantis begonnen de kopjes te gaan hangen. Wat in de eerste helft al niet lukte, kwam weer terug aan het einde van de wedstrijd; Atlantis kreeg zijn aanval niet in scoringspositie opgesteld waardoor KIOS uit kon lopen naar een 15-11 eindstand.

Teleurstelling heerste bij Atlantis, want na een succesvol verlopen voorbereiding was dit niet het resultaat waar Atlantis de afgelopen weken voor gewerkt had. De komende week zal er door de selectie weer hard getraind moeten gaan worden zodat er goede resultaten uit de volgende wedstrijden volgen. Aankomende zaterdag, 8 september, speelt Atlantis 1 om 15:30 op het Atlantis terrein aan de Hoofdweg in Mijdrecht tegen Thor uit Harmelen. De ploeg hoopt dat er vele supporters aanwezig zullen zijn om de selectie aan te komen moedigen.

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 in Nieuw-Vennep tegen KIOS 1. Na een intensieve voorbereiding van de gehele selectie was de start van de competitie aangebroken. Atlantis wil dit jaar hoge ogen gaan gooien en daarvoor was het belangrijk dat de eerste wedstrijd gelijk gewonnen zou worden. … Lees meer »