Argon start met puntendeling

Geplaatst op: 3 september 2012

De eerste wedstrijd in de hoofdklasse bracht sc Feyenoord naar de Mijdrechtse Hoofdweg, na een onderhoudende krachtmeting schreven beide ploegen het eerste punt bij.

Argon startte nerveus, wat binnen drie minuten al mogelijkheden opleverde voor de gasten. De eerste hoge bal werd door doelman Romero Antonioli los gelaten, maar kon door Wilco Krimp worden weggewerkt, maar toen de doelman in de derde minuut ploeggenoot Lorenzo Lassooij met een slechte trap in de problemen bracht, was hij kansloos op de lob van Martha, die daarna volgde. Tot genoegen van het Mijdrechtse publiek kaatste de bal via de grond tegen de lat, zodat deze misser zonder gevolgen bleef.

Na het afschudden van de eerste zenuwen kwam Argon beter in het spel en dat leverde aanvallende mogelijkheden op. Patrick Lokken schoot na 12 minuten uit de draai net voor het doel van keeper Bentem langs, terwijl linkerspits Houssain el Zeryouh de bal na een voorzet van Patrick Lokken wel raakte, maar niet de juiste richting mee kon geven. Daarna stopte de Rotterdamse doelman een hard schot van Vincent Verheul en had het geluk mee, toen Houssain el Zeryouh de bal na een voorzet van rechts verkeerd raakte, waardoor de bal voor het doel langs ging. De op de grond liggende Patrick Lokken wist de bal daarna nog wel te raken, maar het leer verdween in het zijnet.

Gezien deze mogelijkheden kwam de openingstraffer van de gasten na 26 minuten volledig uit de lucht vallen. Linksback Nicolai Verbiest toog naar voren, maar balverlies in de combinatie met Vincent Verheul gaf Feyenoord de kans om over de rechtervleugel uit te breken. De iets te enthousiast uit zijn doel komende Romero Antonioli werd door de boogbal van Jan-Willem Schep gepasseerd en ditmaal eindigde de bal wel in de Mijdrechtse netten voor de 0-1.
Argon liet zich niet terugwerpen door deze tegenslag en middenvelder Jorn van Lunteren testte de kwaliteiten van doelman Bentem met een fraai geplaatst schot, dat door de sluitpost echter even fraai uit de linkerbovenhoek werd getikt. Uit de daaropvolgende hoekschop kon Wilco Krimp bij de tweede paal de bal binnen schieten, maar hij mikte op het lichaam van de doelman.

Na rust werd het overwicht van Argon duidelijker en duidelijker, al waren de gasten met enkele snelle omschakelingen nog wel gevaarlijk. In de openingsminuten mikte Patrick Lokken de bal uit de draai weer nipt naast, schoot de opgekomen verdediger Rob Overvliet de bal over het Rotterdamse doel en zag Yassin Ouhadou zijn harde voorzet voor het doel langs gaan, zonder dat een Argonaut de bal kon toucheren.

Na 20 minuten in de tweede helft kwam Feyenoord enkele malen tot gevaar, waarbij eenmaal de bal na een vrije trap van grote afstand via de binnenkant van de paal weer het veld in kaatste. Met middenvelder Robin Muller van Moppes voor verdediger Rob Overvliet verhoogde Argon de druk en nadat doelman Bentem nog had weten te redden op een inzet van Jorn van Lunteren, was het Robin Muller van Moppes die zes minuten na zijn entree de gelijkmaker op het bord bracht met een schuiver langs de doelman, nadat hij zich met een fraaie sleepbeweging had vrij weten te spelen, 1-1.

Met nog een kwartier op de klok zette Argon nogmaals aan en ook in deze fase kwamen er mogelijkheden. Patrick Lokken stuitte op de doelman, Jorn van Lunteren mikte te hoog nadat Wilco Krimp de bal knap terug had gekopt, Vincent Verheul raakte de bal half na prima voorbereidend werk van Patrick Lokken, waardoor de sluitpost weer kon redden. In blessuretijd leek de winst toch nog gehaald te worden, toen Patrick Lokken kon profiteren van het uitglijden van de centrale verdediger van Feyenoord en met een tegenstander in zijn nek alleen op de keeper af ging. De bal ging na zijn harde schot via het lichaam van de keeper en de grond met een boog richting doelvlak, maar ook ditmaal bleek de lat een echte dwarsligger te zijn, de bal kaatste weer terug het veld in. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Thoonen zorgde kort daarna voor teleurgestelde gezichten aan Mijdrechtse kant, een teken dat de spelers goed begrepen dat er deze middag meer in had gezeten.

Opstelling: Romero Antonioli, Dennis Filippo, Rob Overvliet, Wilco Krimp, Nicolai Verbiest, Vincent Verheul, Lorenzo Lassooij, Jorn van Lunteren, Yassin Ouhadou, Patrick Lokken, Houssain el Zeryouh.

Scheidsrechter: E. Thoonen
Toeschouwers: 450

De eerste wedstrijd in de hoofdklasse bracht sc Feyenoord naar de Mijdrechtse Hoofdweg, na een onderhoudende krachtmeting schreven beide ploegen het eerste punt bij.Argon startte nerveus, wat binnen drie minuten al mogelijkheden opleverde voor de gasten. De eerste hoge bal werd door doelman Romero Antonioli los gelaten, maar kon door … Lees meer »