Uitstekende competitiestart KDO 1 in derde klasse

Geplaatst op: 3 september 2012

Na een voorbereiding van zes weken, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na de promotie van vorig jaar konden de Kwakelaars direct vol aan de bak, want in Almere mocht de ploeg aantreden tegen het ambitieuze Waterwijk. Het Almeerse team, vorig seizoen als vijfde geëindigd in de derde klasse, is een team met kampioenaspiraties. Diverse spelers die net niet goed genoeg waren voor Omniworld of Almere City, maakte deze zomer de overstap naar Waterwijk.

De jarige trainer Raymond de Jong startte met de volgende basiself: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Erik Verbruggen, Timo Kas, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Patrick Schijff, Jelle de Jong, Rick Kruit en Joeri Stange. In de eerste helft had KDO veel moeite om in de wedstrijd te komen. Waterwijk dicteerde het spel, waarbij hun grootste gevaar kwam van de nummer tien en snelle rechtsbuiten. KDO overleefde twee gevaarlijke corners in de beginfase van de wedstrijd, waarna de Kwakelaars langzaamaan van zich af konden bijten. In de opbouw begon Waterwijk onzorgvuldiger te worden, waardoor KDO van hun slordigheden ging profiteren. Voor de rust kreeg KDO vier goede mogelijkheden voor het Almeerse doel, maar de scherpte ontbrak helaas om een openingsgoal te maken.

Na rust was Waterwijk nog steeds de voetballende ploeg en loerden de Kwakelaars op de fouten die de Almeerders bleven maken. In de 78e minuut brak de wedstrijd open toen KDO op voorsprong kwam via nieuwkomer Bobby Uitermarkt. Na een prima bal van Erik Verbruggen met de buitenkant van zijn voet, tastte de doelman van Waterwijk mis. Bobby, overgekomen van NFC/Brommer, wist wel raad met deze kans en schoot de 0-1 tegen de touwen. Een welkome opsteker voor KDO, waardoor Waterwijk alles op alles ging zetten om snel gelijk te maken. Onder leiding van de goedkeepende Peter Onderwater hield KDO stand en was de eerste driepunter in de derde klasse een feit.

Door deze zwaarbevochten overwinning geven de Kwakelaars extra glans aan de altijd gezellige Kwakelse Kermis. Na de Kermisoptocht van aanstaande dinsdag hervat het eerste zondag de competitie met een pittige thuiswedstrijd tegen Nieuw Utrecht. De Utrechtse ploeg, ook genoemd als titelkandidaat, wonnen hun eerste wedstrijd met maar liefst 5-0 van Baarn. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn.

Debuut KDO 2 in tweede klasse levert geen punten op
Nadat het tweede vorig seizoen overtuigend kampioen werd in de derde klasse, stond afgelopen zondag de eerste wedstrijd in de tweede klasse op het programma. Tegenstander was Hoofddorp 3.
In de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Echte kansen waren er niet te noteren, zodat de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft begon KDO sterk en was via Jean-Paul Verbruggen dichtbij de 0-1, maar zijn goede inzet werd ternauwernood op de lijn tegengehouden door een Hoofddorpse verdediger. Het keerpunt in de wedstrijd was echter na een uur spelen toen Hoofddorp op 1-0 kwam na een schot vanaf het zestienmetergebied. Na deze openingsgoal was KDO de controle over de wedstrijd kwijt en maakte Hoofddorp hier maximaal gebruik van. Uiteindelijk werd het 3-0, zodat KDO met lege handen naar huis moest gaan.

Aankomende zondag krijgen de Kwakelaars opnieuw een kans om de eerste punten van het seizoen binnen te halen, want dan komt EDO 3 op bezoek. De ploeg uit Haarlem speelde hun eerste wedstrijd met 0-0 gelijk tegen RKAV Volendam. De wedstrijd begint om 11:30 uur aan de Vuurlijn.

Na een voorbereiding van zes weken, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na de promotie van vorig jaar konden de Kwakelaars direct vol aan de bak, want in Almere mocht de ploeg aantreden tegen het ambitieuze Waterwijk. Het Almeerse team, vorig seizoen als vijfde … Lees meer »