Uitstekende ouverture voor De Vinken

Geplaatst op: 3 september 2012

De eerste competitiewedstrijd voor de Vinkeveens korfbalhoofdmacht is naar voldoening verlopen. Via een 12-3 ruststand liepen de Vinkeveners in de tweede helft simpel uit naar een 20-8 eindoverwinning op het Rotterdamse Trekvogels. Na de wedstrijd kondigde Ria Kamminga aan te stoppen met de verzorging, die zij al vanaf 1993 met hart en ziel uitgevoerd heeft. Na haar actieve speelperiode in De Vinken 1, waarin zij zelf 344 maal in de basis stond, was zij bijna twintig jaar de steun en toeverlaat van vele tientallen selectiespelers van het vlaggenschip van De Vinken. Ruim vijfhonderd wedstrijden begeleidde zij de Vinkenselectie met haar fysiologische kennis. Een gevoelige aderlating voor de ABN-AMRO-ploeg, temeer omdat Ria niet alleen de lichamelijke verzorging van de spelers en speelsters beheerde, maar daarnaast ook tot vertrouwenspersoon van vele eerstelingen is uitgegroeid.

Simpele voorsprong
Het team van trainer-coach Johan Kroon had in de eerste thuiswedstrijd de volgende opstelling: Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Peter Kooijman begonnen in de aanval. Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren vormden het defensieve kwartet.
Al binnen tien minuten was het 4-0 voor de thuisploeg. Een tegenscore vanaf de stip en een afstandsschot van de Rotterdammers waren onvoldoende om de scoringsdrift van de thuisploeg af te remmen. Vijf minuten voor rust was het al 12-2. Op slag van rust maakte Trekvogels 12-3.

Na de rust duurde het weer tien minuten eer de bezoekers konden tegen scoren. Op 15-4 trof Trekvogels twee maal doel, maar via tussenstanden van 18-6 en 19-7 finishten de Vinkeveens korfballers onbedreigd op een alleszins tevreden stellende 20-8 eindstand. Het laatste Vinkendoelpunt kwam uit handen van invaller Gerwin Hazeleger, die hiermee zijn eerste doelpunt voor de Vinkenhoofdmacht liet noteren. De eveneens debuterende Annick Stokhof onderstreepte haar eerste optreden met maar liefst vier treffers. Een mooie overwinning en daarmee een uitstekende start van de competitie voor Vinkeveen.

De Vinkendoelpunten kwamen uit handen van: Mariska Meulstee (6x), Annick Stokhof (4x), Peter Koeleman (3x), Kelvin Hoogeboom (3x), Peter Kooijman (2x), Rudy Oussoren (1x) en Gerwin Hazeleger (1x).

De eerste competitiewedstrijd voor de Vinkeveens korfbalhoofdmacht is naar voldoening verlopen. Via een 12-3 ruststand liepen de Vinkeveners in de tweede helft simpel uit naar een 20-8 eindoverwinning op het Rotterdamse Trekvogels. Na de wedstrijd kondigde Ria Kamminga aan te stoppen met de verzorging, die zij al vanaf 1993 met … Lees meer »