001 - Escaperoom aglemeen

Dames 1 Hertha eindelijk van start


Geplaatst op: 3 september 2012

Binnen het hoofdbestuur van Hertha werd vorige jaar besloten dat er een Dames 1 team moest komen. Dit zou het vrouwenvoetbal bij Hertha een boost geven en bijkomend voordeel was dat meiden na hun 18e voor Hertha werden behouden. Wat gebeurde er, binnen een aantal weken was het team compleet. Na een enkele oproep via deze media stroomden de aanmeldingen binnen. Dit komt mogelijk doordat het dames- en meidenvoetbal één van de snelst groeiende sporten binnen Nederland is. Afgelopen jaar mocht Hertha 27 nieuwe dames/meisjes begroeten in diverse leeftijdsklasse. Dit zijn ook jonge meisjes dus de E-jes en F-tjes zijn goed gevuld.

De dames 1 zijn in de laatste weken van het vorig seizoen al begonnen met elkaar te trainen. Want je kunt wel een aantal voetballende dames bij elkaar zetten, maar het is dan nog geen team. Ook in het nieuwe seizoen zijn de dames al weer enige tijd met elkaar aan het trainen. De trainingen worden verzorgd door Gregory Jong. Jong die een eigen rijschool heeft, heeft de meiden binnen een aantal weken de stuurmanskunst van het voetballen bijgebracht en het team op scherp gezet. Een hele klus maar het is, volgens ons, hem gelukt. Hij heeft van individuele voetbalsters een team gemaakt.

Door de voorzitter van Hertha, Harry van Genderen, is gezocht naar een passende sponsor. Zijn eigen kapster bracht de oplossing. Hairlife, de kappers met visie uit Vinkeveen en Breukelen, wilde dit damesteam wel ondersteunen. Er werd een contract afgesloten voor een periode van 3 jaar. Het dames 1 team hoeft zich de komende jaren geen zorgen te maken. De dames en de coaches zijn door Hairlife compleet in het nieuw gestoken. Voor de foto zijn ook de haren van de 18 dames, door alle medewerksters van Hairlife, nog eens extra onder handen genomen.

Op 8 september 2012, gaat het dan eindelijk gebeuren, de eerste officiële wedstrijd van Dames 1 in het KNVB beker toernooi. VRC uit Veenendaal zal de eerste tegenstandster zijn die geconfronteerd wordt met dit fitte en fanatieke dames 1 team van Hertha. Om 14.30 uur zal op de Molmhoek, de thuis basis van SV Hertha, de aftrap plaatsvinden, wij nodigen dan ook iedereen uit om bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn.

Het meidenvoetbal van Hertha wil blijven groeien, misschien volgend jaar wel twee dames teams, of een tweede team in een andere leeftijdsklasse, wie weet? Dus zit je thuis of bij een andere club op de bank of zit je bij een andere sport dan voetbal en je hebt altijd al eens met je voet tegen een bal aan willen trappen, of lijkt het jou misschien wel leuk om te keepen? Pak dan nu je kans. Hertha heeft geen wachtlijst voor meiden of dames en meetrainen kan altijd. Dus meld je nu aan via de site of kom eens langs bij de training. De meiden trainen op bijna elke dag (avond) van de week. We zien je graag bij de gezelligste voetbalclub van De Ronde Venen, waar plezier en sportiviteit hand in hand gaan. Op de foto ziet u het volledige dames 1 team met de trainers, coaches en de coördinator en natuurlijk niet te vergeten het gehele team van Hairlife, de kappers met visie uit Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dames 1 Hertha eindelijk van start

Binnen het hoofdbestuur van Hertha werd vorige jaar besloten dat er een Dames 1 team moest komen. Dit zou het vrouwenvoetbal bij Hertha een boost geven en bijkomend voordeel was dat meiden na hun 18e voor Hertha werden behouden. Wat gebeurde er, binnen een aantal weken was het team compleet. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: