001 - Homan Zonnepanelen

Ondertekening overeenkomsten ontwikkelaars Westerheul IV Vinkeveen


Geplaatst op: 31 augustus 2012

De gemeente heeft op 30 augustus jl. overeenkomsten gesloten met Vink+Veenman, Van Schaik Bouw, GroenWest en Stichting Afbouwgroep Westerheul IV. Hiermee staat voor hen het licht op groen om 270 woningen op Westerheul IV in Vinkeveen te realiseren. Uniek aan de nieuwbouwlocatie is dat alle woningen worden aangesloten op een duurzame energievoorziening. Begin 2013 start de verkoop van de woningen.

Na ondertekening hebben de gemeente en ontwikkelende partijen gezamenlijk hun namen op het bouwbord onthuld. ‘Met deze mijlpaal spreken we ons vertrouwen uit in de potentie van woningbouwontwikkeling in onze gemeente. Gezien de huidige situatie op de woningmarkt hebben wij het woningbouwprogramma voor de gemeente bijgesteld. Daarbinnen zien we Westerheul IV echter als een bijzonder kansrijk project waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt', aldus wethouder Ruimtelijke Ordening David Moolenburgh.

Lilian Verheul, directeur van GroenWest voegt daaraan toe dat deze nieuwbouw de doorstroming op de woningmarkt zal bevorderen. ‘Starters, gezinnen en senioren kunnen rekenen op een mooie, betaalbare woning.' Allie Blijleven van Vink+Veenman is namens de ontwikkelende partijen verheugd met deze mijlpaal. ‘Wij hopen voorspoedig met de ontwikkeling aan de slag te gaan met als einddoel verkoop van de appartementen en woningen en start van de bouwactiviteiten.'

De ontwikkelende partijen gaan nu met hun architecten aan de slag om de woningen te ontwerpen. De gemeente heeft uitgangspunten aan het ontwerp gesteld in de vorm van een stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan. Belangrijk hierin is het kleinschalige. Westerheul IV krijgt een dorps karakter met kwalitatief hoogwaardige woningen die refereren aan het oude centrum van Vinkeveen. Uiteindelijk zal een gevarieerd plan met 270 woningen in verschillende prijsklassen worden ontwikkeld. Variërend van sociale woningbouw tot luxe herenhuizen. Zodra de ontwerpen zijn goed gekeurd, start de verkoop en verhuur van de eerste fase. Naar verwachting is dit begin 2013. Begin 2014 worden de eerste woningen opgeleverd.

Verkoop en verhuur verlopen via de ontwikkelaars en woningcorporatie, die dit deels uitbesteden aan makelaars. Via plaatselijke media zullen zij verdere informatie geven. Voor de huurwoningen van GroenWest is een inschrijving bij WoningNet vereist. Belangstellenden kunnen hun e-mailadres doorgeven aan projecten@derondevenen.nl. De gemeente stuurt regelmatig berichten over nieuwe ontwikkelingen in dit project. www.westerheulvinkeveen.nl biedt actuele gemeentelijke informatie.


Ondertekenaars:
David Moolenburgh, gemeente De Ronde Venen
Lilian Verheul, GroenWest
Allie Blijleven, Vink+Veenman
Nico van Schaik, Van Schaik Bouw
Marcel van Asselen, Stichting Afbouwgroep Westerheul IV

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ondertekening overeenkomsten ontwikkelaars Westerheul IV Vinkeveen

De gemeente heeft op 30 augustus jl. overeenkomsten gesloten met Vink+Veenman, Van Schaik Bouw, GroenWest en Stichting Afbouwgroep Westerheul IV. Hiermee staat voor hen het licht op groen om 270 woningen op Westerheul IV in Vinkeveen te realiseren. Uniek aan de nieuwbouwlocatie is dat alle woningen worden aangesloten op een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: