BlomBlom Mijdrecht

Verfraaiing entree Vinkeveen gaat verder


Geplaatst op: 28 augustus 2012

Gemeente De Ronde Venen, provincie Utrecht en bewonersplatform InVinkeveen gaan in het najaar samen verder met de verfraaiing van de entree van Vinkeveen. Wethouder Kees Schouten: "Naar aanleiding van het project ‘Goud in je Wijk', had het bewonersplatform verschillende ideeën en wensen om de entree van Vinkeveen, bij het viaduct, nog aantrekkelijker te maken. Ik ben heel blij dat er vanuit de bewoners wordt meegedacht en ook daadwerkelijk wordt meegewerkt aan hun dorp. Zo zien wij graag de samenwerking met dorpsraden en wijkcomités."

Tijdens het project ‘Goud in je Wijk', dat op 12 mei plaatsvond, zijn bewoners samen met wethouder Schouten gestart met het opknappen van het viaduct door de eerste verfstreek aan te brengen. Inmiddels heeft het viaduct een frisse blauwe kleur gekregen. In samenwerking met InVinkeveen, provincie Utrecht en gemeente De Ronde Venen gaat het opknappen van het viaduct in het najaar verder. Doordat iedereen een steentje bijdraagt en door slim om te gaan met onderhoudsgelden, zoals uitvoering tijdens geplande werkzaamheden, komt de gemeente aan verschillende wensen van InVinkeveen tegemoet.

De volgende werkzaamheden worden in het najaar opgepakt en afgerond:
• Afrondende schilderwerkzaamheden door InVinkeveen.
• De belijning van wegen en fietspaden wordt aangepast. Nieuwe belijning maakt de status van de fietser duidelijker zichtbaar. Verlegde stopstrepen bij de opritten aan beide kanten zorgen voor meer overzicht.
• Reparaties aan het asfalt.
• Het herbestraten van het voetpad onder het viaduct. De vervanging van de bestaande palen (die voorkomen dat bochten worden afgesneden) door nieuwe betonpalen wordt in dit werk meegenomen.
• De hoeken van het viaduct worden met lage bodembedekkende struiken beplant. Dit wordt verzorgd door de provincie.
• De huidige verlichting is afgeschreven en wordt vervangen. Dit draagt bij aan een betere sociale- en verkeersveiligheid.

‘Goud in je Wijk' is een gezamenlijk initiatief van dorps- en wijkraden, gemeente De Ronde Venen, GroenWest en Stichting De Baat. Door middel van deze dag worden bewoners gestimuleerd om gezamenlijk leuke en zinnige ideeën uit te voeren die bijdragen aan de vitaliteit, identiteit en de leefbaarheid van de eigen woon- en leefomgeving. In heel de gemeente zijn op 12 mei bewonersinitiatieven van de grond gekomen. In het voorjaar van 2013 wordt opnieuw een kernendag georganiseerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verfraaiing entree Vinkeveen gaat verder

Gemeente De Ronde Venen, provincie Utrecht en bewonersplatform InVinkeveen gaan in het najaar samen verder met de verfraaiing van de entree van Vinkeveen. Wethouder Kees Schouten: "Naar aanleiding van het project ‘Goud in je Wijk', had het bewonersplatform verschillende ideeën en wensen om de entree van Vinkeveen, bij het viaduct, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: