02 - Senior  sportief actief 2e week

Wat gebeurt er als de zaal opeens vol rook staat


Geplaatst op: 28 augustus 2012

Als tijdens de KinderBijbelWeek de zaal vol rook komt te staan door brand in de kleedkamer, dan weten Bedrijfshulpverleners (BHV) en Brandweer (BRW) wat hen te doen staat. Dit oefenden zij woensdagavond 15 augustus in dorpshuis De Vijf Bogen. Medewerking werd verleend door vrijwilligers en door buurtbewoners van diverse leeftijden. Onder leiding van Abcouder postcommandant Jeroen Prenger en onder toeziend oog van de beheerder, Frits Benacchio, verliep de samenwerking prima.

Want wat doe je dan, als er geroepen wordt "er is brand" en je ziet bijna niets door alle rook? De BHV'ers alarmeerden de BRW en ontruimden de zaal. Zij vertelden de BRW dat niet iedereen het pand verlaten had, waarna dezen tot zoekactie overgingen en de inzet vergrootten. De BHV'ers telden en brachten ieder in veiligheid. Na afloop van de oefening werd eerst in 2 groepen en daarna gezamenlijk nagepraat. Die evaluatie werd aan het begin van de KinderBijbelWeek voor allen herhaald, zodat zonodig ieder paraat zal staan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wat gebeurt er als de zaal opeens vol rook staat

Als tijdens de KinderBijbelWeek de zaal vol rook komt te staan door brand in de kleedkamer, dan weten Bedrijfshulpverleners (BHV) en Brandweer (BRW) wat hen te doen staat. Dit oefenden zij woensdagavond 15 augustus in dorpshuis De Vijf Bogen. Medewerking werd verleend door vrijwilligers en door buurtbewoners van diverse leeftijden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: