001 - Homan Zonnepanelen

Feestelijke week Baambrugge geslaagd


Geplaatst op: 28 augustus 2012

Baambrugge kan terugkijken op een geslaagde week met vele feestelijke activiteiten. Zo mocht zij eerst haar winkeliers weer verwelkomen na een geslaagde vakantie. De toonbank bij de slager zag er met mooi vlees en nieuwe bakken salades smakelijk uit. De winkel van de kruidenier zag er blinkend uit en o.a. verse broden + bloemen waren weer tekoop.

In dorpshuis De Vijf Bogen was het iedere dag feest. Daar mochten de ruim dertig jonge en oudere vrijwilligers tientallen kinderen ontvangen en er een steengoede week van maken. Keigaaf werd het! De in deze krant aangekondigde toneel- poppekast- en andere spelen slaagden mede dankzij het zomerse weer. Dankbaar is men voor het welslagen van het spannende spel op de woensdagmorgen. Leuk vonden de ouders het ook om samen met hun kroost een deel van de ochtend mee te maken. Gesmuld werd er die week en op zondag in de kerkdienst was te zien, hoe goed er geknutseld was.

Maandag zijn de scholen weer gestart met veel jeugd, die elkaar die week ervoor al hadden bijgepraat. Door de ontmoetingen 's morgens vermaakten velen zich 's middags door aan Angstel of Noordzeestrand af te spreken. Een geslaagde zomerweek die met veel regen werd afgesloten.

Regen die op vrijdagavond begon te vallen, juist na de prijsuitreikingen van de IJsclub Baambrugge aan de snelle lopers van de 10 km. Geslaagd was de opkomst bij de jeugdloop van 1 km, die even na 19:00 uur begon. Jong en oud liep daarna de 4 km, die ook richting De Horn werd weggeschoten. De lopers van de 10 km gingen de andere kant op om elkaar onderweg 3 keer tegen te komen. De Zuwe, Binnenweg en De Horn waren veilig afgesloten en had overal enthousiast publiek langs de kant. Rode Kruismensen fietsten als bezemwagen achter de laatste loper, die ook op een geslaagde prestatie mag terugkijken.

Goed gepresteerd hebben ook de coureurs van de Autocross, waaraan vele Baambruggers deelnamen, zowel in als aan de auto's en natuurlijk langs de kant om hun favorieten aan te moedigen. De foto's spreken voor zich, dat ook dit spektakel met zelfs een podiumplaats voor Baambrugge geslaagd is.

Gefeliciteerd hebben Baambruggers hun Abcou'se buren en wel op zondag met hun 100-jarige feestweek. Nee, boekjes met hun kleurrijke geschiedenis zijn er in het dorp niet te zien, maar vele dorpsgenoten vermaken zich wel op kermis, met de spelen of in dé tuin. Zo hoopt Baambrugge, dat ook Abcoude straks op een geslaagde week kan terugzien. Mooie afsluitingen van een wisselvallige zomer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke week Baambrugge geslaagd

Baambrugge kan terugkijken op een geslaagde week met vele feestelijke activiteiten. Zo mocht zij eerst haar winkeliers weer verwelkomen na een geslaagde vakantie. De toonbank bij de slager zag er met mooi vlees en nieuwe bakken salades smakelijk uit. De winkel van de kruidenier zag er blinkend uit en o.a. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: