01 - Nooit Gedacht

LETS go


Geplaatst op: 27 augustus 2012

Sinds afgelopen vrijdag is Uithoorn, De Kwakel én Amstelhoek een stichting rijker: ‘Stichting LETS Uithoorn aan de Amstel'. De initiatiefnemers zijn de PvdA en DUS!. Namens deze partijen hebben Chris Verhorst en Ans Gierman de oprichtingsakte, opgesteld door notaris mr. Robert Buurke van Amstelhoorn Notarissen getekend en vanaf dat moment kan het nieuw aangestelde bestuur officieel aan de slag.

De stichting is een Lokaal Economisch TransactieSysteem (LETS) en heeft als doel dat meer mensen in Uithoorn, De Kwakel en de Amstelhoek gaan meedoen. LETS is een soort lokaal ruilmiddel en hier gaat deze ‘Het Amsteltje' heten. De nieuwe voorzitter van de stichting LETS Uithoorn aan de Amstel vertelt wat zij met LETS wil bereiken: "Dat is een heleboel! Mensen kunnen bijvoorbeeld hun sociale contacten uitbreiden, klusjes in en om het huis eindelijk gedaan krijgen en natuurlijk ook iets voor anderen betekenen. En het is nog duurzaam ook! Door bijvoorbeeld dingen te laten repareren in plaats van weg te gooien.

De kersverse secretaris, legt uit wat je met LETS kunt doen: "Stel je wilt je tuin graag goed onderhouden, maar je hebt geen groen vingers of je vindt het geen leuk werk. En je hebt geen geld om het een ander te laten doen. Zelf kun je wel bijvoorbeeld goed kleding (ver)maken en dat doe je heel graag. Dan is het LETS-systeem, een ruilhandel in diensten, wellicht interessant".

De komende maanden gaat het bestuur hard aan het werk om de stichting handen en voeten te geven en een mooie website te bouwen. De bestuursvoorzitter: "het is erg leuk en spannend om een LETS-systeem op te zetten. We hebben een goed team. Maar er komt veel bij kijken om de plannen uit te voeren en we zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd, informeer of meld je dan aan bij Rob Brink van de vrijwilligerscentrale (06-20730223 of rbrink@cardanus.nl)".
Het doel is om begin 2013 met "Het Amsteltje" van start te gaan!! We houden u op de hoogte.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

LETS go

Sinds afgelopen vrijdag is Uithoorn, De Kwakel én Amstelhoek een stichting rijker: ‘Stichting LETS Uithoorn aan de Amstel'. De initiatiefnemers zijn de PvdA en DUS!. Namens deze partijen hebben Chris Verhorst en Ans Gierman de oprichtingsakte, opgesteld door notaris mr. Robert Buurke van Amstelhoorn Notarissen getekend en vanaf dat moment … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: