BlomBlom Mijdrecht

Ondanks het slechte weer, succesvol eerste Muziek aan de Westeinder


Geplaatst op: 27 augustus 2012

Rotaryclub Aalsmeer Mijdrecht Uithoorn heeft zaterdag 25 augustus 2012 voor de eerste maal het evenement ‘Muziek aan de Westeinder' georganiseerd.

Het onstuimige weer heeft deze eerste keer meteen een groot beroep gedaan op het improvisatietalent van de organisatie. Vanwege het slechte weer kon het concert niet plaatsvinden in de haven van het oude Fort in Kudelstaart, een unieke locatie. In overleg met de brandweer, is een paar uur voor het festijn besloten om voor de uitvoering van dit grandioze concert uit te wijken naar Het Dorpshuis van Kudelstaart.

Het enthousiasme van ‘spreekstalmeester', oud burgemeester van Aalsmeer, de heer Joost Hoffscholte in combinatie met de prachtige vertolkingen van de diverse koren zorgden ondanks het weer en de totaal andere locatie dat de avond toch een groot succes is geworden.

De aftrap werd verricht door koor Excelsior met delen uit het Requiem van Verdi en als contrast, liederen van Gershwin gezongen door soliste Heleen Koele. Na een korte pauze bracht het Aalsmeerse vrouwen ensemble Davanti een aantal schitterende liederen a capella ten gehore. De avond werd op swingende wijze afgesloten door het Amersfoortse koor Basic & Full Color met een aantal eigentijdse songs.

De opbrengst van de avond is voor Kunstencentrum De Hint in Aalsmeer, Mijdrecht en Uithoorn.

De vele vrijwilligers en gasten droomden van een muziekfestijn met schommelende bootjes op een zomerse Westeinder, maar mede dankzij improvisatie en inzet van de vrijwilligers kijkt menigeen nu al uit naar het vervolg op deze geslaagde avond.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ondanks het slechte weer, succesvol eerste Muziek aan de Westeinder

Rotaryclub Aalsmeer Mijdrecht Uithoorn heeft zaterdag 25 augustus 2012 voor de eerste maal het evenement ‘Muziek aan de Westeinder' georganiseerd. Het onstuimige weer heeft deze eerste keer meteen een groot beroep gedaan op het improvisatietalent van de organisatie. Vanwege het slechte weer kon het concert niet plaatsvinden in de haven … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: