02 - Senior  sportief actief 2e week

Succesvolle autocross Abcoude op nieuw terrein


Geplaatst op: 27 augustus 2012

Ondanks de slechte weersvoorspelling en de nieuwe locatie trok de autocross van Abcoude dit jaar weer duizenden bezoekers. Na vijftien jaar aan de oostkant van de A2 te hebben gezeten verhuisde het evenement dit jaar naar de westkant van de A2 aan de Verlengde Voetangelweg. Een mooi ruim wedstrijdterrein kon worden opgezet met ruime parkeergelegenheid voor de bezoekers.

Natuurlijk was er weer het vertrouwde nostalgische decor, een crossbaan omringd door sloten en strobalen. Tezamen met de bijzondere wedstrijdformule waarbij verschillende typen crossauto's tegen elkaar strijden maakt dat de autocross in Abcoude altijd tot een hele attractieve.

Honderdentwintig heren en veertig vrouwen gingen de strijd aan. In drie heats konden ze punten verdienen voor een plek in de finale. Het ging er in deze heats al pittig aan toe. Veel koprollen en auto's in de sloot waren het gevolg. Ook was het spannend, zo was er bij de dames in een heat een verschil van vierenzeventig duizendste seconde tussen de winnares Mariska Severs en Julia van den Bosch. Beide dames haalden de finale maar daarin ging de winst naar Dionne van de Poppe uit Rijssenhout. Zij vertrok in de finale vanaf de eerste startrij en kon niet meer tijdig ingehaald worden door Lianne van Mourik uit Zegveld die vanaf de achterste startrij moest vertrekken omdat zij in de heats heel veel punten had behaald. Toch wist Lianne, in het dagelijks leven fysiotherapeute in Baambrugge, nog knap als tweede te eindigen.

Bij de heren zou het ook een spannende strijd worden in een lange zware finale die veel uitvallers kende. Ook hier stonden de snelste rijders uit heats op de achterste startrij, zoals te doen gebruikelijk in Abcoude. Drie heren die de cross in Abcoude al eens hadden gewonnen stonden aan de start in de finale. Helaas eindige deze voor Ivo Galekop uit Mijdrecht al na enkele meters in de sloot. Plaatsgenoot van Ivo en winnaar van vorig jaar Victor Borgdorff kwam dit jaar niet verder dan een achtste plaats. Lange tijd leek het er naar uit te zien dat Gerard Degen uit Loenen aan de Vecht de eerste prijs zou pakken maar helaas stuurde hij een aantal ronden voor het einde te wijd door de bocht waardoor hij in de slootkant terechtkwam en vast kwam te zitten. Abcoudenaar Willem Kuiper die lange tijd op de tweede plaats reed was vlak daarvoor gepasseerd door Edward Brouwer uit Boesingheliede die in 2010 al eens won. Edward hield het hoofd koel in de laatste ronden en stuurde zijn bolide als eerste over de streep.

Na de prijsuitreiking en traditionele ereronde werd de afvalrace verreden. Het sluitstuk van de autocross waarbij het zaak is om de tegenstanders uit te schakelen. Deelnemers waarvan de auto het nog deed meldden zich voor dit spektakel. Na veel botsen, duwen en trekken bleven er twee rijders over die het onderling uitmaakten. Deze strijd werd gewonnen door Erik van Tol uit Zevenhoven doordat de auto van Dirco te Voortwis door hem hard geramd was en niet meer verder kon.

Uitslag:

Heren:
1. Edward Brouwer - Boesingheliede
2. Willem Kuiper - Abcoude
3. Bob Burger- Duivendrecht
4. Jan-Willem Verhoef - Baambugge
5. Mark Verhoef - Baambugge
6. Vincent Borgdorff - Vinkeveen
7. Gerard Degen - Loenen ad vecht
8. Victor Borgdorff- Mijdrecht

Dames:
1. Dionne vd Poppe - Rijssenhout
2. Lianne van Mourik - Zegveld
3. Julia vd Bosch - Vinkeveen
4. Hetty Snoek- Abcoude
5. Mariska Severs - Vinkeveen
6. Sabine vd Steen - Weesp
7. Muriël Tigchelaar - De Meern
8. Conny van Wijngaarden - Weesp


Avalrace:
Erik van Tol  

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle autocross Abcoude op nieuw terrein

Ondanks de slechte weersvoorspelling en de nieuwe locatie trok de autocross van Abcoude dit jaar weer duizenden bezoekers. Na vijftien jaar aan de oostkant van de A2 te hebben gezeten verhuisde het evenement dit jaar naar de westkant van de A2 aan de Verlengde Voetangelweg. Een mooi ruim wedstrijdterrein kon … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: