001 - Escaperoom aglemeen

Kennismaken met aangepast sporten in De Ronde Venen


Geplaatst op: 24 augustus 2012

In september is het in de provincie Utrecht de Maand van het Aangepast Sporten (MAS). Deze maand wordt door onder meer Sportservice Midden Nederland extra aandacht gegeven aan het aangepast sporten. De maand valt aan het begin van het sportseizoen, het perfecte moment om kennis te maken met diverse activiteiten en eventueel lid te worden van een sportaanbieder. Ook staan er specialisten klaar om sport- en beweegadvies te geven aan mensen met een beperking, autismespectrumstoornis en/of chronische aandoening.

Paralympische Spelen
Van 29 augustus tot en met 9 september vinden in Londen de Paralympische Spelen plaats. Dit zijn de Olympische Spelen voor mensen met een beperking. Dit inspireert velen, maar helaas is sporten op zo'n hoog niveau niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, een groot aantal mensen komt niet aan de beweegnorm van 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Daar moet tijdens de MAS verandering in komen.

Zelfvertrouwen
Veel mensen met een beperking, autismespectrumstoornis en/of chronische aandoening willen wel sporten, maar weten niet wat hun mogelijkheden zijn en welke activiteiten er in de buurt worden georganiseerd. Deze doelgroep leert niet alleen grenzen kennen en verleggen, ook werkt het met sport aan de gezondheid, mentale weerbaarheid en sociale vaardigheden. Daarmee wordt automatisch het zelfvertrouwen vergroot.

Activiteiten
Tijdens de MAS zijn er veel laagdrempelige activiteiten. In De Ronde Venen kan bijvoorbeeld kennis worden gemaakt met voetbal, badminton, hockey, bowlen, dans, gymnastiek, zwemmen, judo en showdown. Mensen die advies willen over welke activiteit bij hen past of voor het complete overzicht van de activiteiten kunnen contact opnemen met Judith Meeuwissen, Het aanbod van de hele provincie staat in de kalender op www.usportanders.nl. Op de beginpagina staan links naar deze kalender en meer informatie.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met consulent aangepast sporten Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland via telefoon: 030-7513850 of e-mail: judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl . Ook is het mogelijk via deze weg de digitale nieuwsbrief aan te vragen, sportadvies te krijgen of gratis de Sport- en Beweegwijzer te bestellen. Verenigingen die een sportgroep willen starten, kunnen hiervoor ondersteuning vragen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kennismaken met aangepast sporten in De Ronde Venen

In september is het in de provincie Utrecht de Maand van het Aangepast Sporten (MAS). Deze maand wordt door onder meer Sportservice Midden Nederland extra aandacht gegeven aan het aangepast sporten. De maand valt aan het begin van het sportseizoen, het perfecte moment om kennis te maken met diverse activiteiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: