01 - Nooit Gedacht

Film aan de Plas 2012 U komt toch ook?


Geplaatst op: 21 augustus 2012

Zaterdag is het zover!
Vorig jaar maakte het openlucht filmfestival Film aan de Plas, met als decor de Vinkeveense Plassen, haar eerste opwachting. Veel bezoekers wisten dan ook niet wat te verwachten. Reacties waren zeer positief en veel mensen beschreven de avond als een bijzonder, origineel, magisch, relaxed en gezellig tegelijk!

Zaterdag 25 augustus, is het zover en gaat de Ronde Venen met de start van de tweede editie van Film aan de Plas wederom een mooie avond tegemoet. Het festival terrein, Recreatie Eiland 1, zal worden omgetoverd tot een sfeervolle buitenbioscoop waar op een immens groot scherm de film vertoond zal worden. De vraag die op ieders lippen brandt is welke film er gedraaid zal worden. Dit blijft tot het allerlaatste moment een verassing. Een kleine tip: de film heeft alles te maken met het thema van dit jaar "wegdromen".

Meer dan film kijken alleen...
Wat maakt Film aan de Plas zo speciaal? Simpel! Film aan de Plas is meer is dan een avondje film kijken. Het festival biedt bezoekers een frisse en vooral gezellige combinatie van film, muziek, decor, theater en entertainment.

Kom vanaf 17.00 de sfeer proeven!
Vanaf 17.00 zijn bezoekers welkom om de avond rustig te beginnen en alvast van de sfeer te komen proeven. Er zijn dit jaar allerlei kleine muziek optredens en theater acts die al vroeg beginnen, dus het is zeker de moeite waard al eerder naar het festival terrein te komen!

Al bij binnenkomst lopend over de brug kun je een warm welkom verwachten van een accordeon duo. De avond word vervolgens geopend door zangtalent Fabiana Dammers, winnares van De Grote Prijs van Nederland. Haar eigen geschreven liedjes zijn hartveroverend mooi en hebben een goede pop/folkyvibe. Van dit akoestische optreden gaan we naar Huig Ouwehand en Sander Toernier. Dit uiterst muzikale duo op basgitaar en piano spelen heerlijke groovy jazz. Ook gerenommeerd contrabassist Frans van der Hoeven is van de partij! Frans draait al wat jaren mee in de muziek, zo speelde hij mee met o.a. Dee Dee Bridgewater en Woody Shaw. Morgenavond speelt hij dus bij Film aan de Plas!

Maar het blijft niet bij muziek alleen. De eigen spreekstal meester van Film an de Plas zal de bezoekers de hele avond op de hoogte houden van het programma en ons vermaken met zijn altijd goede humeur en scherpe commentaar. Daarnaast zullen twee dames van de toneelschool in Tilburg ons gaan verassen met een theater act, dus ook hier zal het niet aan ontbreken.

Smullen Geblazen

Ook dit jaar staan de lokale horeca ondernemers klaar om bezoekers te voorzien van allerlei lekkers. ‘Deze bieden prima kwaliteit voor een leuke prijs en het bespaart je nogal wat gesleep en moeite', aldus de organisatie van Film aan de Plas.

De verschillende eettentjes bieden festival hapjes aan voor €5,- per gerecht. Daarnaast is er ook een bar opgesteld waar bier, fris en wijn te halen is.

Nieuw dit jaar!
Nieuw dit jaar onder de lokale horeca ondernemers zijn Prinselijk Proeven en Smith&Dorlas. Prinselijk Proeven zal tussen de boten in op het ponton een sfeervolle bar gaan runnen met heerlijke prosecco. Iets sterkers kun je verwachten van Smith &Dorlas, echte barristas gaan heerlijke koffie serveren, van espresso tot cappuccino!

De Mooiste Zitplaatsen
De mooiste zitplaatsen tijdens Film aan de Plas zijn al weggegeven. Supermarkt Plus Koot te Abcoude gaf vorig weekend 2 VIP arrangementen weg. De winnaars van deze VIP pakketten, de familie Trouw en de familie Pijlman, zullen vanuit een luxe sloep van Winkeloord met goed gevulde picknickmand van de Picnic Company heerlijk van de film gaan genieten.

Daarnaast word er op de website van Film aan de plas al weken flink geboden op de VIP bank. Deze comfortabele 3-zitter komt op een mooi plekje te staan op het eiland. De hoogste bieder is de nieuwe eigenaar van deze vintage Chesterfield en verzekerd van de beste plek!

Film aan de Plas per boot
Evenals vorig jaar kun je ook met je eigen boot komen, of een bootje huren bij één van de jachthavens aan de Vinkeveense Plassen. Bij Jachthaven Winkeloord hebben ze een speciaal Film aan de Plas arrangement. De entree over het water is onder de brug door van Eiland 1, kom dus tussen de eilanden 1 en 2 door. Grote boten kunnen ook naar binnen, maar via de andere kant (kom tussen eiland 1 en 12 naar het festival terrein varen; hier is geen officiële ingang, maar de havenmeesters van het festival zullen je helpen een plekje te vinden). Voor de grote boten geldt: kom vroeg, want vol=vol! De entree is €5,- per opvarende, de boot mag gratis mee. Via de entree op het water, kun je ook nog kaartjes kopen, zolang er nog kaarten zijn!

Praktische Info
De ingang tot het festivalterrein over het land is net na de tweede brug. Let op! Er is géén mogelijkheid om te pinnen op het festivalterrein of bij de ingang. Op het terrein kun je een klapstoel gratis afhalen. Er staan ook diverse banken, die alleen maar te claimen zij door er vroeg bij te zijn en er de hele avond op te blijven zitten, want opgestaan is... Voor de koukleumen onder ons zijn er tegen een kleine vergoeding ook fleece dekentjes beschikbaar!

Rond 21.00, als het donker genoeg is, start de film. Tijdens de film blijven alle eetkraampjes en barren open, je kan dus gerust tussendoor een biertje halen of snoepjes, popcorn en andersoortig lekkers kopen. Halverwege de film is er een pauze van 20 minuten waarbij we wederom gaan genieten van een klein muzikaal optreden.

Ook na het einde van de film, omstreeks 23.30, blijven de barren open en speelt de muziek nog even door. Zo kan er nog rustig na geborreld worden.

Kaarten
Heb je nog geen kaarten of een extra kaartje nodig? Op het moment van dit schrijven is het festival nog niet uitverkocht en zijn er nog kaartjes te koop via de website en voorverkoopadressen. Mits er nog kaarten beschikbaar zijn kun je ook op het festival terrein kaarten kopen, check de website voor meer informatie!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Film aan de Plas 2012 U komt toch ook?

Zaterdag is het zover!Vorig jaar maakte het openlucht filmfestival Film aan de Plas, met als decor de Vinkeveense Plassen, haar eerste opwachting. Veel bezoekers wisten dan ook niet wat te verwachten. Reacties waren zeer positief en veel mensen beschreven de avond als een bijzonder, origineel, magisch, relaxed en gezellig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: