02 - Senior  sportief actief 2e week

1e Jeugd Tennis Event Mijdrecht geslaagd


Geplaatst op: 17 augustus 2012

Donderdag 9 augustus organiseerde Tennishal de Ronde Venen voor het eerst een Jeugd Tennis Event. Uiteindelijk is er gekozen voor een dag aan het einde van de zomervakantie omdat de meeste mensen dan terug van zomervakantie zijn. Het bleek een goede keuze te zijn omdat er ‘s ochtends om 9.00 uur een hele groep enthousiaste kinderen stond te popelen om te beginnen.

Er was een dagvullend programma samengesteld waarin de kinderen met tennis en verschillende sportieve activiteiten een hoop plezier beleefden. Het heet een tennis event, maar kinderen die niet tennissen, konden ook gewoon hieraan meedoen. Het begin van de ochtend stond geheel in het teken van tennis. Tijdens verschillende clinics en oefeningen werd de techniek van de deelnemers doorgenomen.
Één van de onderdelen was de service en na deze geoefend te hebben, meette een snelheidsmeter hoe hard iedereen de service kon slaan.

Na een korte drinkpauze (snoeppauze) was het weer tijd om verder te gaan. De kinderen moesten tijdens verschillende estafettes laten zien hoe goed er samengewerkt kon worden. Dit leverde natuurlijk weer een hoop hilarische momenten op waarbij maar weer eens bleek dat communiceren toch wel heel belangrijk is.

Om toch in de teamsporten te blijven werd er op 1 baan gevoetbald en op de andere baan een potje hockey gespeeld. Na een half uur spelen en een korte pauze werd er van baan gewisseld. De meeste kinderen probeerde tijdens het hockey alle moves van het Nederlandse elftal tijdens de Olympische spelen na te doen. Wat sommige toch aardig lukte!

Aan het eind van de dag was er nog tijd voor een precisiespel waarbij vanaf verschillende afstanden ballen door gaten in een doel gegooid moesten worden. Voor elk gescoorde bal konden er punten verdiend worden. Deze punten werden opgeteld bij het spel op de andere baan waarbij de snelheid van een geschoten en gegooide bal werden gemeten.

Na een enerverende dag stond er voor iedereen drinken met een patatje, frikadellen en kipnuggets klaar. Voor de 2 beste scores van de dag was er nog een grappig cadeautje en kregen alle kinderen een kleinigheidje mee naar huis. Na de prijsuitreiking werd in het slotwoord gemeld dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden. We zouden het leuk vinden, als iedereen volgend jaar weer van de partij is en het tot een nog groter event uit te breiden. Iedereen ging daarna voldaan naar huis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonde stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

1e Jeugd Tennis Event Mijdrecht geslaagd

Donderdag 9 augustus organiseerde Tennishal de Ronde Venen voor het eerst een Jeugd Tennis Event. Uiteindelijk is er gekozen voor een dag aan het einde van de zomervakantie omdat de meeste mensen dan terug van zomervakantie zijn. Het bleek een goede keuze te zijn omdat er ‘s ochtends om 9.00 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: