001 - Escaperoom aglemeen

Autocross Abcoude op nieuwe locatie


Geplaatst op: 17 augustus 2012

Na 15 jaar dankbaar gebruikt te hebben gemaakt van een weiland ten oosten van de rijksweg A2 moest de organisatie van de Abcouder Autocross dit jaar op zoek naar een nieuwe locatie voor de jaarlijkse autocross. Met hulp van autocrossfan Willem Smink en de bereidheid van de familie Meijers om land beschikbaar te stellen is het gelukt om een crossterrein te vinden ten westen van de rijksweg A2 aan de Verlengde Voetangelweg in Abcoude.

De autocross van Abcoude is sinds jaar en dag de officieuze aftrap voor de Abcouder feestweek. In verband met het 100-jarig bestaan van de Stichting Feestelijkheden valt de autocross dit jaar officieel samen met de start van de feestweek die dit jaar eerder begint, namelijk op zaterdag 25 augustus.

De animo voor deelname aan de 38e editie van de Abcouder autocross is onveranderd groot. In een half uur tijd werden nagenoeg alle beschikbare startplekken vergeven, 120 heren en 40 dames zullen aan de start verschijnen. De autocross van Abcoude is dan ook een hele bijzondere. Het is de authentieke formule en de gemoedelijke sfeer die de cross zo bijzonder maakt. In Abcoude wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende type crossauto's. De gelegenheidscrossers, in een vaak snel voor deze cross omgebouwde standaard auto, treffen geroutineerde coureurs in hun speciaal geprepareerde snelle bolides. Dit leidt tot spectaculaire races, vooral als de snelste coureurs achteraan starten in de finale. In een bloedstollende race zullen zij zichzelf naar voren moeten zien te rijden om aanspraak te kunnen maken op de ‘heilige graal' van de autocross, kampioen van Abcoude. Regerend kampioen Victor Borgdorff zal zijn vorig jaar verworven titel met hand en tand verdedigen. De dames rijden hun eigen wedstrijd die al sinds jaar en dag minstens net zo spannend is als die van de heren. Het sluitstuk is traditiegetrouw de afvalrace. Elke coureur die nog kan en wil meldt zich voor een prachtige wedstrijd waarbij het zaak is om je tegenstanders uit te schakelen. Vanzelfsprekend wordt er hierbij veel gebotst. Degene die dit schouwspel weet te ‘overleven' wint de race. Naast deze authentieke formule zorgt het publiek voor de echte feestweeksfeer en dat maakt de autocross van Abcoude tot een hele bijzondere.

Het ronduit gezellige autocrossevenement begint zaterdag 25 augustus om 12:00 uur.

De entree bedraagt € 7,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 4,-. Parkeren € 1,50.
Glaswerk is op het wedstrijdterrein niet toegestaan. Hierop wordt gecontroleerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Autocross Abcoude op nieuwe locatie

Na 15 jaar dankbaar gebruikt te hebben gemaakt van een weiland ten oosten van de rijksweg A2 moest de organisatie van de Abcouder Autocross dit jaar op zoek naar een nieuwe locatie voor de jaarlijkse autocross. Met hulp van autocrossfan Willem Smink en de bereidheid van de familie Meijers om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: