0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Open Monumentendag in De Ronde Venen


Geplaatst op: 14 augustus 2012

Op zaterdag 8 en zondag 9 september is het Open Monumentendag. Tijdens de Open Monumentendag gaan er in heel Nederland duizenden monumenten gratis open voor publiek. Daarnaast zijn er tal van extra activiteiten.

Ontdek bijzondere plekken in De Ronde Venen
Ook in De Ronde Venen openen verschillende monumenten hun deuren. Sommige monumenten zijn zelfs alleen toegankelijk voor publiek tijdens de Open Monumentendag of er worden bijzondere activiteiten georganiseerd die alleen in het weekend van 8 en 9 september plaatsvinden.
Laat u bijvoorbeeld rondleiden en informeren over de unieke aspecten van het monument door één van de vele gidsen, bekijk hoe de kerkhaan teruggeplaatst wordt op het topje van de Rooms-katholieke kerk Heilige Hart van Jezus in Vinkeveen, bak pannenkoekjes en kniepertjes in de Veenmolen in Wilnis, beklim de watertoren in Mijdrecht of geniet van een ‘knallende' demonstratie van het kanon bij Fort Abcoude!

Het Groen van Toen
Ieder jaar is er een landelijk thema. De Open Monumentendag van 2012 staat in het teken van ‘Groen van Toen'. Dit thema komt tot uiting in de activiteiten op Fort bij Uithoorn en in de lezing die gegeven wordt op de buitenplaats Valkenheining in Baambrugge. Deze twee monumenten belichten verschillende uitingen van ‘Groen van Toen'. Terwijl de verdedigingswerken onzichtbaar in het landschap moesten liggen, werden de rijkversierde buitenhuizen langs de Angstel en de Vecht juist voorzien van uitbundige tuinen.

Compleet overzicht van activiteiten
Alle monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag. Voor een overzicht van alle Rondeveense deelnemers en hun activiteiten kunt u hieronder downloaden. Meer informatie over de Open Monumentendag vindt u op www.openmonumentendag.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open Monumentendag in De Ronde Venen

Op zaterdag 8 en zondag 9 september is het Open Monumentendag. Tijdens de Open Monumentendag gaan er in heel Nederland duizenden monumenten gratis open voor publiek. Daarnaast zijn er tal van extra activiteiten.Ontdek bijzondere plekken in De Ronde VenenOok in De Ronde Venen openen verschillende monumenten hun deuren. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: