02 - Senior  sportief actief 2e week

Grootse landelijke spinning marathon voor kinderen met een spierziekte


Geplaatst op: 13 augustus 2012

Op 8 september zet Optisport zich in om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In alle health clubs van Optisport wordt die dag een spinning marathon georganiseerd. Ook Optisport Health Club Optisport de Ronde venendoet mee aan deze landelijke activiteit. Iedereen helpt mee om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor Spieren voor Spieren. Sandra Mur: ‘Wat is er mooier dan je keihard in te zetten voor kids met een spierziekte?'. Voor elke €1000,- die per vestiging wordt opgehaald, mag Optisport één team afvaardigen naar het hoofdevenement, de Spinning voor Spieren Marathon op 28 september in Amsterdam.

Spinning voor Spieren Marathon
De stichting Spieren voor Spieren organiseert dit jaar de 5e editie van de Spinning voor Spieren Marathon. Tijdens dit grootse evenement is het Frans Otten Stadion even de grootste sportschool van Nederland, met 200 spinning fietsen en zo'n 1000 deelnemers. Onder leiding van de allerbeste instructeurs van Nederland zetten de deelnemers hun gezonde spieren in voor kinderen met een spierziekte. Elk jaar is dit een groot succes en zijn er verschillende inspirerende sportmensen aanwezig, zoals Louis van Gaal en de hockeydames. Een sportschool kan een plaats op de Spinning voor Spieren Marathon verdienen door vóór 28 september een eigen spinning marathon te organiseren en daarmee minimaal €1000,- op te halen.

Optisport
Optisport brengt mensen graag in beweging vanuit de overtuiging dat een actieve leefstijl gezonder en gelukkiger maakt. Het bedrijf onderscheidt zich als specialist in de ontwikkeling en exploitatie van zwembaden en kunstijsbanen, maar heeft ook fitnesscentra, multifunctionele centra en horeca. Optisport heeft 150 accommodaties in meer dan 60 Nederlandse gemeenten. ‘Onze accommodatie Optisport de Ronde venen gaat zich 100% inzetten voor kinderen met een Spierziekte', zegt Sandra Mur ‘Het is een voorrecht om te mogen bijdragen aan zo'n groots evenement. We hopen zo beweging te krijgen in de verbetering van de situatie van kinderen met een spierziekte'.

Stichting Spieren voor Spieren
In Nederland zijn er ongeveer 20.000 kinderen met een spierziekte die hen beperkt bij alles wat ze willen. Spieren voor Spieren wil elk jaar opnieuw zoveel mogelijk geld inzamelen om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende sportieve evenementen zoals de Spinning Marathon snel en effectief in ten behoeve van spierziektenonderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Er is namelijk zeer weinig bekend over spierziekten. De opbrengsten van de activiteiten van de stichting komen ten goede aan het Spieren voor Spieren Kindercentrum (dat zich volledig richt op diagnose, onderzoek, registratie en de behandeling van spierziekten) en het in 2011 geopende SMA Expertisecentrum in Utrecht. Joost Wijnhoud, directeur Spieren voor Spieren: ‘Ons werk is nooit gedaan. Wij zijn dagelijks bezig om meerdere expertisecentra te realiseren zodat op termijn steeds meer bekend wordt over deze ziekten en de behandeling ervan, zodat er minder kinderen op jonge leeftijd overlijden aan een spierziekte.'
Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl, www.optisporthealthclub.nl/rondevenen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grootse landelijke spinning marathon voor kinderen met een spierziekte

Op 8 september zet Optisport zich in om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In alle health clubs van Optisport wordt die dag een spinning marathon georganiseerd. Ook Optisport Health Club Optisport de Ronde venendoet mee aan deze landelijke activiteit. Iedereen helpt mee om een zo hoog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: