001 - Homan Zonnepanelen

Start wielertocht met kanonschot


Geplaatst op: 13 augustus 2012

Met een saluutschot uit een oud kanon en een historisch optreden van de Saluut Batterij Rijdende Artillerie Amsterdam wordt de nieuwe fietstoertocht rond de Stelling van Amsterdam geopend. Op 1 september verricht wethouder Verheijen van Uithoorn de opening voor de deelnemers aan het eerste officiële evenement waarbij het UNESCO-monument in zijn geheel wordt gerond.

Nieuwe klassieker
Meer dan tweehonderd deelnemers starten bij de wielerclub UWTC voor een afstand van 170 kilometer in een groene ring rond Amsterdam. De aandacht voor de nieuwe fietstoertocht door pers en de talrijke fiets tweets trekt naast wielrijders uit Noord en Zuid Holland nu ook deelnemers uit Utrecht, Overijssel en Limburg. De wielertocht belooft hiermee een klassieker te worden op de lijst van lange afstand tochten bij de wielersportbond NTFU.

Heroïsche tocht
"Waar vroeger de vijand te paard Amsterdam probeerde te veroveren, trekken op 1 september wielrijders op hun stalen ros rond de stad" aldus Trudie Plomp, organisator van de eerste editie van het Rondje Stelling. "Voor de heroïsche tocht met een lengte van 170 kilometer bestaat veel belangstelling. Halverwege het seizoen zijn de wielrijders conditioneel op peil en vormt zeven uur trappen geen probleem".

Sinds de Stelling Werelderfgoed is geworden, zijn grote renovaties uitgevoerd aan de 46 forten, sluizen en batterijen. Dankzij deze miljoeneninvestering heeft de fortenroute een nieuw gezicht gekregen dat het verkennen meer dan waard is. Met dijken die soms wel vijf meter boven het weiland uitsteken is de Stelling een uitstekend decor voor fietstochten.

Proloog door Uithoorn
In de vroege ochtend van zaterdag 1 september rijden de eerste wielrijders in een soort van proloog door het centrum van Uithoorn naar het fort aan de Drecht. Daar wordt het speciaal ontworpen stellingshirt uitgereikt aan de ‘winnaars' van de eerste editie Rondje Stelling. Na ontvangst van het stellingpaspoort voor controlestempels langs de linie volgt het vertrek voor de deelnemers na het startschot van 08.00 uur. De mogelijkheid om te starten ligt tussen 07.00 - 09.00 uur maar de organisatie raadt iedereen aan vroeg te vertrekken. De route is de moeite waard om naast het fietsen ook voldoende tijd te nemen voor de omgeving.

Inschrijven deelnemers
Vanwege de grote belangstelling uit het noorden van Noord Holland is een tweede startlocatie ingericht. Bij het fort Markenbinnen kunnen deelnemers van boven het Noordzee Kanaal starten waarmee het risico dat wielrijders elkaar in de wielen rijden vrijwel is uitgesloten. Daarom is de organisatie op zoek naar meer deelnemers. Belangstellenden kunnen nog tot 20 augustus inschrijven via www.rondjestelling.nl . Het inschrijfgeld bedraagt € 6,00 dat is inclusief een volledig gepijlde route, een overzichtskaart en uitstekende verzorging onderweg.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start wielertocht met kanonschot

Met een saluutschot uit een oud kanon en een historisch optreden van de Saluut Batterij Rijdende Artillerie Amsterdam wordt de nieuwe fietstoertocht rond de Stelling van Amsterdam geopend. Op 1 september verricht wethouder Verheijen van Uithoorn de opening voor de deelnemers aan het eerste officiële evenement waarbij het UNESCO-monument in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: