001 - Escaperoom aglemeen

Klein onderhoud aan provinciale wegen in Utrecht


Geplaatst op: 10 augustus 2012

Vanaf 13 augustus vindt er klein onderhoud plaats aan diverse provinciale wegen (N-wegen) in de provincie Utrecht. Het gaat om onderhoud aan hoofdrijbanen, parallelwegen en fietspaden verspreid over de hele provincie.

De werkzaamheden nemen in totaal een aantal maanden in beslag en geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving.

Klein onderhoud
Bij klein onderhoud worden reparaties uitgevoerd aan de verharding en/of de berm.
De werkzaamheden vinden meestal in de avond of nacht plaats en een enkele keer in een weekend en zijn van korte duur (maximaal twee etmalen). Tijdens de werkzaamheden zijn en geen afsluitingen en omleidingen voor het verkeer. Weggebruikers worden met verkeersregelaars en borden langs de werkvakken geleid. In sommige gevallen kan er sprake zijn van enige vertraging rond de werkvakken en geluidhinder van machines.

Achtergrondinformatie onderhoud provinciale wegen
De provincie Utrecht voert jaarlijks onderhoud uit aan de provinciale wegen (totaal 300 kilometer ten behoeve van de verkeersveiligheid en het wegcomfort. Ieder jaar zijn verschillende wegvakken aan de beurt. We maken hierbij onderscheid in groot en klein onderhoud.
Bij groot onderhoud gaat het om het vervangen van de verharding van een heel wegvak of een gedeelte ervan. Elk wegvak is periodiek aan de beurt omdat de deklaag dan versleten is. Soms moet ook een deel van de onderliggende constructie vervangen worden. Het werk bestaat meestal uit het wegfrezen van asfalt en het opnieuw asfalteren. De werkzaamheden voor groot onderhoud nemen vaak een langere periode in beslag. De duur is afhankelijk van de omvang en de aard van de werkzaamheden.
Bij klein onderhoud gaat het om reparaties die over een kleinere afstand plaatsvinden en minder ingrijpend zijn.

Hinderinformatie
Bij onderhoudswerkzaamheden streeft de provincie er naar om de hinder voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk te laten zijn. Reden dat meestal 's avonds en 's nachts gewerkt wordt omdat er dan minder verkeer op de weg is.
Als de werkzaamheden veel hinder geven en van langere duur zijn, informeert de provincie de bewoners met een brief waarin staat aangegeven hoe lang het werkt duurt, welke overlast het geeft en welke verkeersmaatregelen genomen worden (b.v. afsluitingen en omleidingen).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Klein onderhoud aan provinciale wegen in Utrecht

Vanaf 13 augustus vindt er klein onderhoud plaats aan diverse provinciale wegen (N-wegen) in de provincie Utrecht. Het gaat om onderhoud aan hoofdrijbanen, parallelwegen en fietspaden verspreid over de hele provincie. De werkzaamheden nemen in totaal een aantal maanden in beslag en geven weinig hinder voor het verkeer en de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: