001 - Escaperoom aglemeen

Waardige (terug)komst van Het Rondje Eilanden Vinkeveen


Geplaatst op: 7 augustus 2012

Op zaterdag 4 augustus vond het eerste Rondje Eilanden plaats op de Vinkeveense Plassen.

De aquatlhon, waarbij ruim 300 deelnemers uit heel Nederland de 12 zandeilanden op de plas rennend en zwemmend rondden, was een waardige opvolger van de triatlon dat elf jaar geleden voor het laatst werd georganiseerd. Onder de vlag van Stichting Woelig Water werd deze eerste editie vanaf zandeiland 1 georganiseerd zodat ook enkele honderden toeschouwers konden genieten van deze unieke wedstrijd. Voor hen én de deelnemers werd er ook live muziek gespeeld, drankjes geschonken en lekkere maaltijden bereid om er een echte dag uit van te maken. Met daar nog eens bijna 100 vrijwilligers en organisatie bij, was het een gezellig samenzijn op het eiland.

En dat het vooral om het sporten ging bleek wel aan de deelnemende toppers en de uitslagen. Terwijl het rondje door recreatieve deelnemers in anderhalf uur werd gefinisht, deed snelste vrouwelijk Ronde Vener Annika Fangmann uit de Hoef het in 49 minuten! Tweede en derde plek van Ronde Venen Dames gingen naar Mariska Albers (01:00:37) en Silvia Verlaan-Bakker uit Vinkeveen (01:05:32).
Snleste heren uit de Ronde Venen waren (1) Karel Meers uit Mijdrecht (01:00:45), (2) Alexander van Sligtenhorst uit Abcoude (01:02:30) en (3) Bas Verbree uit Vinkeveen (01:03:07). Oud-olympiër Sander Berk, uit de Kwakel, eindigde in de finale als vierde in 40 minuten en 41 seconden. Snelste vrouw was de Bredase topzwemster Maya Kingma (00:43:17) en snelste van de finale heren was Marco Akershoek uit Ouddorp die met 38 minuten en 21 seconden het eerste Rondje Eilanden Record neer zette.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waardige (terug)komst van Het Rondje Eilanden Vinkeveen

Op zaterdag 4 augustus vond het eerste Rondje Eilanden plaats op de Vinkeveense Plassen.De aquatlhon, waarbij ruim 300 deelnemers uit heel Nederland de 12 zandeilanden op de plas rennend en zwemmend rondden, was een waardige opvolger van de triatlon dat elf jaar geleden voor het laatst werd georganiseerd. Onder de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: