001 -Brouwer Transport

Steun het plan: Zijdstraat Aalsmeer fietsvrij


Geplaatst op: 7 augustus 2012

*** ingezonden artikel ***

Het ingezonden artikel van Arjette Eerhart j.l in de Nieuwe Meerbode over het fietsincident, dat haar 4 jarige dochter was aangereden in de Zijdstraat in Aalsmeer, staat niet op zich. Altijd moet je op je hoede zijn. Links of rechts kijkend of er geen fiets je van achter nadert of wild passeert. Er zijn in de loop van de tijd al vele, bijna of hele echte harde confrontaties geweest met het winkelend publiek en de fietsers. Dit laatste incident van vorige week, deed niet alleen bij de redactie van deze krant een (fiets)-alarmbel rinkelen, maar ik denk bij nog heel veel mensen meer uit Aalsmeer en omgeving. Terecht dat er een scherp redactioneel commentaar van de Nieuwe Meerbode er onderstond, met de wel zeer duidelijke suggestie meegevend aan de politiek; Wanneer wordt nu eindelijk de Zijdstraat, overdag, maar wat mij zelf betreft, voor altijd, fietsvrij! In navolging van het geweldige burgerinitiatief voor behoud van de Oude Veiling, zou ik met het instrument van het burgerinitiatief ook wel eens willen ,uitfietsen, hoever we kunnen komen, om onze visie als winkelend publiek duidelijk te maken aan de plaatselijke politiek.

Met minimaal 25 steunbetuigingen en medeondertekenaars onder onze bagagerek kunnen we aan de verantwoordelijke Wethouder van vervoer en verkeer Dhr. A. Verburg en zijn mede collega Wethouder van ruimtelijke ordening Dhr. G.v.der Hoeven, verzoeken om dit voorstel: Zijdstraat, Fietsvrij! in beraad te nemen en te agenderen binnen het college en er zo snel mogelijk mee weg te fietsen uit de Zijdstraat. Het is niet bedoeld als ,fietsje pesten, maar wel voor te zorgen in de toekomst, dat de Zijdstraat in Aalsmeer een mooie, maar bovenal een veilige promenade wordt, die uitnodigt voor een heerlijk dagje winkelen, voor iedereen. Wie stapt er achter op de bagagedrager bij dit plan en durft ,hardop, te bellen met zijn fietsbel. Help mee, dit burgerinitiatief lucht in te pompen en op het zadel te helpen?
Gerard Zelen

Stuur u reactie of ondersteuning: Zijdstraat, Fietsvrij! naar het onderstaand emailadres.

Gerard Zelen zelen@ggschilders.nl
Aalsmeer 06 55701684

*** 2e bericht ***

,,Hierbij willen wij graag het initiatief mbt het fietsverbod in de Zijdstraat in Aalsmeer steunen. Ook in ons geval, met 3 kleine kinderen, is het inderdaad altijd enorm uitkijken in de Zijdstraat. We kiezen er normaliter ook niet voor om op een fietspad te lopen. We hopen op een positief resultaat. Veel succes met de actie! Fam. Hauwert. Aalsmeerderweg 171a, Aalsmeer. 27.7.2012

De oproep van drie weken geleden in deze zelfde krant, om het burgerinitiatief: Zijdstraat, Fietsvrij, lucht in te pompen en op het zadel te helpen, is niet met lege fietsbanden in een hoek blijven staan. De hierboven afgedrukte email van de Fam. Hauwert is een van de vele hartenkreten, ter ondersteuning. Ook het .ingezonden, bericht van afgelopen week van de Dhr. Kwak heeft menigeen in beweging gezet en heeft het burgerinitiatief in een hogere versnelling gekregen. De vereiste 25 belanghebbenden handtekeningen om dit burgerinitiatief in werking te zetten en te krijgen bij de .politiek, zaten al snel achter op de fietszadel vastgebonden. Maar om overtuigend en daadkrachtig binnen te komen en de hoge trap bij het raadhuis moeiteloos te nemen, dient de hoogste fietsversnelling instelling gebracht te worden, dus hoe meer handtekeningen en steunbetuigingen voor het plan hoe beter. Mochten er mensen zijn die evt door hun vakantie elders, nog niet alles hebben meegekregen: Hierbij een kleine samenvatting: Met het instrument van het burgerinitiatief zou ik wel eens willen ,uitfietsen, hoever we kunnen komen, om onze visie als winkelend publiek duidelijk te maken aan de plaatselijke politiek. Met minimaal 25 steunbetuigingen en medeondertekenaars onder onze bagagerek kunnen we aan de verantwoordelijke Wethouder van vervoer en verkeer Dhr. A. Verburg en zijn mede collega Wethouder van ruimtelijke ordening Dhr. G.v.der Hoeven, verzoeken om dit voorstel: Zijdstraat, Fietsvrij! in beraad te nemen en te agenderen binnen het college en er zo snel mogelijk mee weg te fietsen uit de Zijdstraat.

,,Alhoewel ik ook vaak door die straat fietste ben ik het er helemaal mee eens. Geen fietsen in de Zijdstraat. Nu ik er zelf met een rollator door loop besef ik hoe gevaarlijk dat eigenlijk was. Vooral als er kinderen los liepen. Mevr. A.M. Nieuwkoop. Fuutlaan 8 Aalsmeer 20.7.2012
Net zo als deze mevrouw Nieuwkoop, hebben al heel veel mensen, zelfs enkele winkeliers, hun steun via de telefoon, email en/of handtekening gegeven. Wie stapt er nog meer achter op de bagagedrager en helpt mee, dit burgerinitiatief tot in de hoogste versnelling te krijgen, bergopwaarts.

Gerard Zelen

Stuur uw reactie of ondersteuning: Zijdstraat, Fietsvrij! naar het onderstaand emailadres.

Gerard Zelen zelen@ggschilders.nl
Aalsmeer 06 55701684

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Steun het plan: Zijdstraat Aalsmeer fietsvrij

*** ingezonden artikel ***Het ingezonden artikel van Arjette Eerhart j.l in de Nieuwe Meerbode over het fietsincident, dat haar 4 jarige dochter was aangereden in de Zijdstraat in Aalsmeer, staat niet op zich. Altijd moet je op je hoede zijn. Links of rechts kijkend of er geen fiets je van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: