02 - Senior  sportief actief 2e week

19 nieuwe vrije plakzuilen in Aalsmeer


Geplaatst op: 6 augustus 2012

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de huidige vrije plakplaatsen te vervangen en het aantal uit te breiden.
In de week van 13 augustus wordt gestart met het plaatsen van 19 nieuwe vrije plakzuilen. De gemeente verwacht dat door de extra plakplaatsen én het consequent handhaven op illegaal plakken het wildplakken snel afneemt.

Oude plakplaatsen rommelig
Er waren in het verleden dertien plaatsen aangewezen als vrije wildplakborden in de nota reclamebeleid van de gemeente. Daarvan zijn slechts acht borden daadwerkelijk gerealiseerd en deze zijn oud en in zeer slechte staat. Bovendien was het onderhoud niet geregeld.
Daarnaast wordt er in Aalsmeer veel "wild geplakt " waar nauwelijks op wordt gecontroleerd. Dit wildplakken kan in de toekomst gaan toenemen omdat in de regio juist scherper gecontroleerd gaat worden op wildplakken. Dit kan betekenen dat wildplakkers zich meer gaan richten op gemeenten zoals Aalsmeer, waar tot nu toe niet of nauwelijks werd gecontroleerd.

Aantal plakplaatsen uitgebreid
Het aantal plakplaatsen wordt nu uitgebreid om het wildplakken tegen te gaan maar ook omdat de gemeente flink gegroeid is de laatste jaren. Er zijn wijken waar geen wildplakzuilen zijn terwijl daar wel behoefte aan is.

Onderhoud plakplaatsen
De huidige plakplaatsen zijn toe aan vervanging en bovendien was er geen onderhoud voor geregeld. De nieuwe plakzuilen zien er veel beter uit en zullen tweewekelijks gereinigd worden.

Starten met het plaatsen van de nieuwe plakzuilen
In de week van 13 augustus wordt gestart met het verwijderen van de bestaande plakplaatsen en het plaatsen van de 19 nieuwe zuilen. De verwachting is dat de werkzaamheden binnen 6 tot 7 weken na de start zijn afgerond. Per plakzuil is kritisch gekeken naar de locatie in verband met veiligheid en overlast. Voor eventuele vragen kan men na 20 augustus contact opnemen met de gemeente Aalsmeer, de heer L. Baas tel 3875 75 of in info@aalsmeer.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

19 nieuwe vrije plakzuilen in Aalsmeer

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de huidige vrije plakplaatsen te vervangen en het aantal uit te breiden. In de week van 13 augustus wordt gestart met het plaatsen van 19 nieuwe vrije plakzuilen. De gemeente verwacht dat door de extra plakplaatsen én het consequent handhaven op illegaal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: