02 - Senior  sportief actief 2e week

Steeds meer senioren aan de computer


Geplaatst op: 6 augustus 2012

Het ziet er naar uit dat steeds meer senioren in onze omgeving de weg naar de computer thuis hebben gevonden. Is het niet om op internet te kijken wat er in de wereld allemaal te koop is, dan is het wel om te emailen. Maar met die computer thuis kun je nog veel meer. De vraag is alleen: "Wat dan wel en waar leer ik dat ding te bedienen?"

Wat is een muis en hoe werk ik je mee. Wat is klikken en slepen en wanneer doe je dat. Hoe gaat dat bij een laptop waar geen muis aan vast zit. En met dat tablet waar je alles met je vinger moet doen. Hoe haal ik iets moois van internet om dat vast te leggen. Hoe werkt een toetsenbord, hoe kan ik een brief tikken, (vakantie)foto's opslaan en bewerken, muziek downloaden, spelletjes spelen, filmpjes bekijken, CD'tjes draaien, ingekomen en uitgestuurde emailtjes vastleggen en niet te vergeten mijn favoriete websites snel laten opstarten. Steeds maar weer die vraag: Hoe doe ik dat.

Het hele jaar door organiseert SeniorWeb De Ronde Venen daartoe cursussen. De opzet is de angst voor de computer weg te nemen en dat doen we in Mijdrecht, in Abcoude en in Uithoorn. Afgezien van die cursussen houden we elke dinsdag- en donderdagmorgen in het leercentrum in Mijdrecht aan de Energieweg 107 open huis. Iedereen, die thuis problemen heeft met de computer of de laptop en vragen heeft over tablets (de Ipad van Apple of de Android van Google en straks de Surface van Microsoft) kan dan langs komen om geholpen te worden die problemen op te lossen en kan dan ook een gemiste les inhalen. Werk genoeg, we vervelen ons geen moment. SeniorWeb De Ronde Venen is een volkomen onafhankelijke stichting, werkt zonder enig winstoogmerk en krijgt geen cent subsidie. Allemaal puur vrijwilligerswerk! We doen dit al weer ruim 12 jaar en hebben in die tijd kennis gemaakt met zeker zo'n 3000 senioren. Sinds kort zijn we, dank zij een grote gift, mobiel geworden en kunnen overal in de omgeving, waar ruimte te huur is, computerles geven. Zoals nu in Abcoude en Uithoorn, want voor veel senioren daar is de afstand naar en van het leercentrum in Mijdrecht net iets te veel van het goede.Voor aanmeldingen en inlichtingen kunt u altijd bellen. Liefst op dinsdag- of donderdagmorgen, want dan zijn we altijd aanwezig op 0297-272720. Zo niet, dan kunt u inspreken. Wij bellen dan terug. Geldt ook voor vrijwilligers, woonachtig in Uithoorn, die zich bij ons willen aansluiten als docent of gastvrouw.

Cursusprogramma SenWeb in Mijdrecht najaar 2012
Kennismaken met de computer, laptop of tablet. Een gratis les van twee uur op donderdagmiddag 18 oktober en op maandagmorgen 17 december. Vooraf aanmelden is niet
nodig, maar vol=vol
Basiscursus Windows 7. Acht maandagmiddagen te beginnen op 3 september en acht woensdagmiddagen te beginnen 31 oktober.
Vervolgcursus Email en Internet. Zeven maandagmiddagen te beginnen 29 oktober.
Deze cursus is voor gevorderden en gaat diep in op alle mogelijkheden en instellingen van Internet Explorer versie 8 en Windows Live Mail versie 2011
Opfriscursus voor gevorderden. Vier vrijdagochtenden te beginnen op 29 augustus en 2 november. De cursus herhaalt in vier lessen het beheren van bestanden. Dat wil zeggen het opslaan, het kopiëren, verplaatsen en downloaden van bestanden. Het gaat daarbij om stukjes tekst, foto's, plaatjes, muziek en videootjes en hoe we die op een USB stick, op een CD of DVD of ergens anders in de computer kunnen vastleggen.
Fotobewerken gebaseerd op Picasa. Acht woensdagmiddagen te beginnen 5 september.
Internetbankieren. Gratis les voor klanten van de Rabobank: Woensdagmorgen 26 september 10.30-12.30 uur; Dinsdagmiddag 23 oktober 14.30-16.30 uur; Donderdagmiddag 29 november 14.30-16.30 uur.

Alle lessen in Mijdrecht worden dit najaar gegeven in ons leercentrum aan de Energieweg 107 van 10.30 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 16.30 uur.

Cursusprogramma SenWeb in Abcoude najaar 2012
Kennismaken met de computer, laptop of tablet. Een gratis les van twee uur op donderdagmiddag 4 oktober. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar vol=vol
Basiscursus Windows 7. Acht donderdagmiddagen te beginnen 1 november en acht vrijdagochtenden te beginnen 2 november.
Internet en email. Acht vrijdagochtenden te beginnen 31 augustus. Deze cursus is voor gevorderden en gaat diep in op alle mogelijkheden en instellingen van Internet Explorer versie 8 en Windows Live Mail versie 2011.
Opfriscursus voor gevorderden. Vier donderdagmiddagen te beginnen op 4 oktober.
Voor details, zie bij opfriscursus Mijdrecht.

Alle lessen in Abcoude worden dit najaar gegeven bij Tympaan Dorpszicht 22a 's morgens van 10 tot 12 en 's middags van 2 tot 4.

Cursusprogramma SenWeb in Uithoorn najaar 2012
Kennismaken met de computer, laptop of tablet.
Een gratis les van twee uur op donderdagmiddag 15 november. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar vol=vol
Basiscursus Windows 7. Acht maandagmiddagen te beginnen op 3 september, acht donderdagmiddagen te beginnen 6 september en acht donderdagmiddagen te beginnen 13 december.
Starten met Email en Internet. Vier maandagmiddagen te beginnen 5 november. Een eenvoudige cursus bedoeld voor beginners.
Opfriscursus voor gevorderden. Vier dinsdagmiddagen te beginnen op 2 oktober.
Voor details, zie bij opfriscursus Mijdrecht.
Fotobewerken gebaseerd op Picasa. Acht maandagmiddagen te beginnen 10 december.

Alle lessen in Uithoorn worden dit najaar gegeven in Het Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan 's middags van 2 tot 4.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Steeds meer senioren aan de computer

Het ziet er naar uit dat steeds meer senioren in onze omgeving de weg naar de computer thuis hebben gevonden. Is het niet om op internet te kijken wat er in de wereld allemaal te koop is, dan is het wel om te emailen. Maar met die computer thuis kun … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: