01 - Nooit Gedacht

Burendag 2012 wordt groots


Geplaatst op: 1 augustus 2012

Het is weer zover: Burendag is in aantocht. Dit jaar valt Burendag op zaterdag 22 september. In 2011 vierden ruim 1 miljoen mensen Burendag. Ook in De Ronde Venen werd Burendag op verschillende locaties gevierd o.a. in Wilnis en Mijdrecht.

Dit jaar hebben gemeente De Ronde Venen, Politie, GroenWest, Stichting De Baat en Stichting Tympaan samen de handen ineen geslagen om er een nog groter succes van te maken. Deze organisaties werken nauw samen in het kader van wijkgericht werken en kernenbeleid. Deze zomer stellen zij aan heel De Ronde Venen de vraag: ‘Wat doe jij op Burendag?' .

Heeft u een idee? Doe mee!
Sport verbroedert, dus organiseer een sportdag voor de hele straat. Zet een spelletjescircuit uit waar jong en oud gezamenlijk aan mee kunnen doen. Wat voor hobby's hebben uw buren? Door een leuke ‘Buurthobbymarkt' te organiseren leert u uw buren nog beter kennen. Kan uw buurt wel wat opfleuring gebruiken? Ga samen met uw buren gezellig onkruid wieden en stop daarna alvast de bollen voor het voorjaar in de grond. Uw buurt barst van de creativiteit? Huur professionele opname apparatuur en kostuums en voer samen een toneelstuk of musical op. Voor nog meer inspirerende Burendag ideeën kijk je op www.burendag.nl.

Geld aanvragen bij het Oranje Fonds
Een goed idee moet natuurlijk worden uitgevoerd! Het Oranje Fonds heeft voor elk goed plan tot 500,- euro beschikbaar om het uit te voeren op Burendag. In totaal 1,5 miljoen euro. Let op: u kunt tot uiterlijk 1 september 2012 uw aanvraag indienen! Het aanvraagformulier kunt u downloaden op www.burendag.nl. Op de website vindt u ook alle voorwaarden en richtlijnen waaraan een aanvraag moet voldoen

Wij helpen u graag verder!
Annelies de Hoop & Henk Rikveld, opbouwwerkers bij Stichting De Baat, te bereiken op 0297 230280 of via de e-mail a.dehoop@stichtingdebaat.nl & h.rikveld@stichtingdebaat.nl en Annemarie Keja, sociaal cultureel werker bij Stichting Tympaan, te bereiken op 0294-284824 of via de e-mail akeja@stichtingtympaan.nl  helpen u graag verder met het uitwerken van ideeën.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burendag 2012 wordt groots

Het is weer zover: Burendag is in aantocht. Dit jaar valt Burendag op zaterdag 22 september. In 2011 vierden ruim 1 miljoen mensen Burendag. Ook in De Ronde Venen werd Burendag op verschillende locaties gevierd o.a. in Wilnis en Mijdrecht. Dit jaar hebben gemeente De Ronde Venen, Politie, GroenWest, Stichting … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: