02 - Senior  sportief actief 2e week

Akkoord nieuwe vijfjarige cao voor Uitzendkrachten


Geplaatst op: 1 augustus 2012

Wat betekent dat voor de werkgever.....de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten?

Als werkgever wil je op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. In de huidige arbeidsmarkt neemt bijvoorbeeld de vraag naar flexibel personeel ofwel uitzendkrachten toe. Voor uitzendkrachten is er de CAO voor Uitzendkrachten.
Op 5 november 2012 gaat de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten in met een looptijd van vijf jaar. Deze CAO, waarin de arbeidsvoorwaarden voor jaarlijks ruim 600.000 uitzendkrachten zijn geregeld, is belangrijk indien je als bedrijf uitzendkrachten in dienst hebt. De komende tijd gebruiken de bonden en de werkgevers om het principeakkoord voor de nieuwe CAO verder uit te werken.

Flexibility zet de belangrijkste punten in de nieuwe cao voor Uitzendkrachten alvast op een rij:

  • Gelijk loon voor gelijk werk. Uitzendkrachten zullen met ingang van 2015 vanaf de eerste dag een loon krijgen dat gebaseerd is op de arbeidsvoorwaarden van de inlener. 
  • De uitzendsector heeft een belangrijke rol in de toegang tot de arbeidsmarkt voor verschillende groepen. Partijen zijn overeengekomen dat voor deze specifieke groepen en/of specifieke situaties aparte beloningsregels in de CAO voor Uitzendkrachten blijven gelden, waarmee de allocatieve rol van de branche wordt ondersteund. Daarnaast wordt voor deze groepen intensief ingezet op scholing. Voor uitzendkrachten die voor onbepaalde tijd in dienst zijn bij het uitzendbureau gaan eveneens de eigen in de CAO opgenomen beloningsregels gelden. 
  • De komende jaren zullen partijen de bestrijding van de malafiditeit in de uitzendsector nog intensiever aanpakken. De door Cao-partijen gestelde certificeringsnormen aan uitzendbureaus worden aangescherpt en de controle op correcte CAO-toepassing geïntensiveerd. 
  • In de CAO worden eveneens aangescherpte normen voor o.a. huisvesting van arbeidsmigranten opgenomen.

De komende periode leggen partijen het akkoord voor aan hun achterban. Naar verwachting zal dan in september een definitief akkoord worden bereikt over de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten.

Vragen over de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten?
Bel of mail voor een afspraak om uw vragen te beantwoorden:

Flexibility Amstelveen-Mijdrecht
Anoek Enters
0297-765010 / anoek.enters@flexibility.nl

Meer weten over Flexibility? Kijk dan op www.flexibility.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Flexibility

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Akkoord nieuwe vijfjarige cao voor Uitzendkrachten

Wat betekent dat voor de werkgever.....de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten?Als werkgever wil je op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. In de huidige arbeidsmarkt neemt bijvoorbeeld de vraag naar flexibel personeel ofwel uitzendkrachten toe. Voor uitzendkrachten is er de CAO voor Uitzendkrachten.Op 5 november 2012 gaat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: