01 - Nooit Gedacht

37ste Plassentoernooi VLTV groot succes


Geplaatst op: 31 juli 2012

Afgelopen week heeft het 37ste Plassentoernooi plaats gevonden op het tenniscomplex Molmhoek te Vinkeveen. Voor dit tot in de verre omtrek bekende toernooi hadden zich maar liefst 424 senioren ingeschreven. Ook het veteranen Plassentoernooi wat overdag plaats vond, was weer geheel volgeboekt met 180 inschrijvingen, waarmee het tot een van de grootste en gezelligste veteranentoernooi behoort uit de wijde regio! Overdag van maandag t/m vrijdag speelden zij hun dubbel en mixdubbel wedstrijden in de categorieën 6,7,en 8 en op invitatie ook in een mixdubbel poule uit categorie 5.
Deze grote groep tennissers uit alle windstreken hebben ondanks het zeer warme weer hard gestreden om de titel en de eer van het kampioenschap onder toeziend oog van bondsgedelegeerde Joop Weijburg in de categorieën 3,4,5,6,7 en 8, zowel in enkel, dubbel en mixdubbel wedstrijden. Het is een drukke, maar ook zeer gezellige week geworden, mede dankzij het mooie weer.
Een sterk deelnemersveld in de bovenste categorieën heeft wederom gezorgd voor toptennis in de Ronde Venen en er is op het terras voor het clubhuis volop genoten van schitterende tennispartijen!
In het finale weekend werd er hard gestreden voor de winst, wat resulteerde in zeer veel spannende partijen en derde sets. Het was genieten, met name uiteraard van de heren en dames enkel en dubbel 3 ontmoetingen.
In de HE3 kon Mark Riebel uit Soest wederom voor de derde keer het toernooi op zijn naam schrijven, na winst op Wouter Kramps met 6-2, 6-4 en geen enkele set verloren te hebben in al zijn partijen.

Bij de dames enkel 3 wist Myrthe van der Boon haar titel te prolongeren door Ilvi van Boxel te verslaan met 6-4 6-4..

In de GD3 wisten Bram en Ilvi van Boxel na een zinderende tiebreak het kampioenschap naar zich toe te trekken door Natasja Terpstra en Martin de Jong te verslaan met 6-2 7-6.
Het toernooi is afgesloten met de heren dubbel 3 ontmoeting, waar de jonge garde Gijs Brouwer en Niels Kok overtuigend voor de eerste keer de titel konden opeisen na winst op Martin de Jong en Bart Mouter met 6-2 6-1.

Ook bij de veteranen werd hard gestreden om het kampioenschap ondanks de zeer hoge temperaturen overdag. In de sterk bezette GD5 was er nog geen winnaar bekend na drie van de vier te spelen wedstrijden in de poule. De beslissing viel uiteindelijk in de spannende laatste wedstrijd, waarbij Leonie Bazen en Leo Heldoorn de titel opeisten met een 2e plaats voor Germaine Sonneveldt-Vintges en Rob Wesseling.
Toptennis, veel gezelligheid en fantastisch eten!
Het plassentoernooi vindt al jaren plaats in de laatste week van juli. Naast toptennis en gezelligheid wordt er elk jaar gekookt op hoog niveau. Ook dit jaar kon er elke dag genoten worden van culinaire verrassingen tegen zeer aantrekkelijke prijzen, verzorgd door topkoks uit de omgeving samen met een groep vrijwilligers.
Het veteranen toernooi werd vrijdag na de prijsuitreiking afgesloten met de traditionele slotmaaltijd en het optreden van de St.Louis Five Dixieland band. Op zaterdag werd het culinaire programma afgesloten met een barbecue, gevolgd door een zeer gezellig feestavond.
Jaarlijks neemt het aantal deelnemers en toeschouwers toe door de geweldige locatie waar van geweldig tennis kan worden genoten in combinatie met heerlijk eten in een gezellige ambiance. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de sponsors van het toernooi en in het bijzonder met dank aan de hoofdsponsor de Tennishal de Ronde Venen.
Zie voor meer informatie, fotorapportages en de uitslagen de sites: www.vltv.nl  en www.plassentoernooi.nl  en voor de veteranen: www.plassentoernooi55plus.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

37ste Plassentoernooi VLTV groot succes

Afgelopen week heeft het 37ste Plassentoernooi plaats gevonden op het tenniscomplex Molmhoek te Vinkeveen. Voor dit tot in de verre omtrek bekende toernooi hadden zich maar liefst 424 senioren ingeschreven. Ook het veteranen Plassentoernooi wat overdag plaats vond, was weer geheel volgeboekt met 180 inschrijvingen, waarmee het tot een van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: