001 - Homan Zonnepanelen

Wegdromen thema Film aan de Plas 2012


Geplaatst op: 31 juli 2012

‘Wegdromen' dat is het thema van Film aan de Plas 2012. Een passend thema dat niet alleen aansluit op de film die zaterdag 25 augustus vertoond zal worden tijdens het openlucht festival maar ook overeenstemt met de spirit van de organisatie zelf. ‘Want', zegt Yordi de Bruin programmeur van Stichting Woelig Water, ‘dik een jaar geleden waren we zelf aan het wegdromen bij het idee van een filmfestival in de buitenlucht aan de Vinkeveense Plassen.
Deze droom is werkelijkheid geworden, en dat heeft alles te maken met het super enthousiaste team achter Film aan de Plas. Neem bijvoorbeeld Rianne de Jong en Sarah Reichenbach, samen vormen zij het creatieve brein achter Film aan de Plas. Het tweetal bedacht en begeleid de gehele aankleding en het decor van het festival. Elke week word er met plezier geverfd, gezaagd, gelijmd, karton verzameld, noem maar op! Alles om Recreatie Eiland 1 op een originele manier en geheel in thema voor de dag te laten komen.'

Dit klinkt vooral heel praktisch maar een kort gesprek met beide dames laat blijken dat er goed is nagedacht over de aankleding van het eiland. Volgens Rianne begint het allemaal met het bekijken van de film, ‘daar halen we onze ideeën uit en die zijn er altijd in overvloed!'. ‘We pakken opvallende thema's, voorwerpen en gebeurtenissen op uit de film en vergroten deze uit', voegt Sarah toe. ‘Eigenlijk proberen we simpele dingen op een mooie manier ingewikkeld te maken. Dit klinkt misschien wat complex', lacht Sarah, ‘maar door dingen op een andere manier te laten zien dan wat men gewend is hopen we bezoekers te verrassen. Zo hebben we bijvoorbeeld een piano gemaakt van 8 meter lang. Ook zijn we druk bezig met het verzamelen van banken en lampen, om zo een ware huiskamer sfeer te creëren midden op het eiland'.

Een mooie gedachte, maar om die waar te maken moet er eerst nog wel heel veel werk verzet worden. In de werkplaats waar druk geklust word hangt een lange to-do lijst met nog veel onaf gevinkte taken. Wat we precies kunnen verwachten tijdens Film aan de Plas 2012 blijft nog even een verrassing. Dat het origineel, mooi en gezellig word staat vast! Meer informatie over het festival en de voorverkoopadressen is te vinden op www.filmaandeplas.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wegdromen thema Film aan de Plas 2012

‘Wegdromen' dat is het thema van Film aan de Plas 2012. Een passend thema dat niet alleen aansluit op de film die zaterdag 25 augustus vertoond zal worden tijdens het openlucht festival maar ook overeenstemt met de spirit van de organisatie zelf. ‘Want', zegt Yordi de Bruin programmeur van Stichting … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: