0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Inbraken kennen hoge prioriteit in ons politiedistrict in Aalsmeer


Geplaatst op: 24 juli 2012

Het lijkt een tendens dat in vakantieperiodes het aantal inbraken in woonhuizen stijgt. Klopt dat beeld en hoe verhoudt de zomerperiode zich hierin tot de winterperiode? Reden om eens stil te staan bij preventieve maatregelen en de extra aandacht van de politie voor dit fenomeen. De Nieuwe Meerbode sprak met Jelle Vermeulen, wijkteamchef politie Aalsmeer.

Klopt het dat het aantal inbraken in de zomer stijgt in vergelijking met de winterperiode?
"Als je naar 2011kijkt dan zie je een piek in de zomerperiode en in de donkere wintermaanden. Als je het over meerdere jaren bekijkt dan zie je dat met name de donkere wintermaanden een piek laten zien en dat de inbraken in de zomerperiode dalen. Dat is een landelijk beeld."

Zijn inbrekers actiever in de zomer?
"Dit is met uitzondering van 2011 niet het geval. In de zomerperiode zijn er wel een aantal omstandigheden die maken dat het makkelijker is om in te breken. In de zomer zijn mensen vaak op vakantie en laten hun ramen open met warm weer."

Surveilleert de politie extra in deze maanden en attenderen jullie inwoners op risico's?
"We attenderen de bewoners op de risico's met voorlichting en de zogeheten ‘voetjes' die we hier en daar neerleggen. Inbraken heeft een hoge prioriteit binnen het vierde politiedistrict waar ook Aalsmeer en Kudelstaart onder vallen. Met de inzet van een speciaal inbrakenteam en een gecoördineerde aanpak is er een behoorlijke daling van het aantal inbraken gerealiseerd in ons politiedistrict, terwijl de andere politiedistricten juist een stijging laten zien."

Klopt het dat de economische crisis het aantal inbraken doet stijgen?
"Dat is een theorie, maar ook niet meer dan dat. Mensen zouden zich bij schaarste zaken gaan toe-eigenen. Zo wordt er ook wel genoemd dat de hoge goudprijs een oorzaak kan zijn."

Is het ook waar dat met de komst van meer arbeidsmigranten uit andere delen van de wereld, het aantal inbraken stijgt?
"Hier zijn geen harde aanwijzingen voor. Onder de aangehouden inbrekers zien we werkelijk alle nationaliteiten voorbij komen."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inbraken kennen hoge prioriteit in ons politiedistrict in Aalsmeer

Het lijkt een tendens dat in vakantieperiodes het aantal inbraken in woonhuizen stijgt. Klopt dat beeld en hoe verhoudt de zomerperiode zich hierin tot de winterperiode? Reden om eens stil te staan bij preventieve maatregelen en de extra aandacht van de politie voor dit fenomeen. De Nieuwe Meerbode sprak met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: