001- Uithoorn

112 gaat smsen ondersteunen voor doven


Geplaatst op: 20 juli 2012

Doven, slechthorenden en spraakgehandicapten tekstbellen voor spoedeisende hulp het alarmnummer 0800-8112. Als er geen spoed bij is, maar wel hulp nodig is, kunnen zij tekstbellen met 0900-1844. Daarnaast introduceert 112 eind juli een sms-dienst. Een proef daarmee is succesvol verlopen. Dat meldt het ministerie voor Veiligheid en Justitie.

De dienst gaat eind juli van start. Om misbruik te voorkomen, moeten mensen zich wel vooraf aanmelden. Doven, slechthorenden en spraakgehandicapten konden tot voor kort alleen 'tekstbellen', een systeem waarbij ze tijdens het bellen worden ondersteund met tekst en beeld. Omdat het bedrijf dat die dienst aanbood wegviel door financiële problemen is direct een oplossing gezocht. Na een korte proef onder duizend personen, kunnen vanaf eind juli allen doven en slechthorenden alarm slaan via sms.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

112 gaat smsen ondersteunen voor doven

Doven, slechthorenden en spraakgehandicapten tekstbellen voor spoedeisende hulp het alarmnummer 0800-8112. Als er geen spoed bij is, maar wel hulp nodig is, kunnen zij tekstbellen met 0900-1844. Daarnaast introduceert 112 eind juli een sms-dienst. Een proef daarmee is succesvol verlopen. Dat meldt het ministerie voor Veiligheid en Justitie. De dienst … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: