02 - Senior  sportief actief 2e week

Feestelijke afsluiting van voorleesjaar in Uithoorn


Geplaatst op: 20 juli 2012

Traditiegetrouw kwam de beroemde poppenkastspeler Fritsie Duikelaar naar 't Buurtnest in Uithoorn op woensdagmiddag 18 juli. Kinderen en voorlezers zaten ruimschoots op tijd klaar voor de jaarlijkse verrassing: een nieuwe voorstelling, waarbij Jan Klaassen de kinderen laat mee juichen en springen van plezier.

Fritsie zong eerst samen met de kinderen vooraf een lied over een busrit, waarbij de kinderen uitgenodigd werden mee te rijden naar een kasteel in de poppenkast. Ridder Jan Klaassen bewaakte het kasteel van de koning, die erg veel hoofdpijn had. Oei, een heel stout egeltje wilde zelf koning worden en slaagde hier bijna in. Hij hield Jan Klaassen goed voor de gek en maakte de koning met een lelijk drankje in slaap. Dankzij de goede hulp van de kinderen en Jan Klaassen die als spook het egeltje de baas werd, is dit gelukkig niet gelukt en bleef de koning, zelfs zonder hoofdpijn, regeren en is ridder Jan Klaassen gelukkig geslaagd in het bewaken van het kasteel. En het egeltje? Die leerde van de kinderen dat je niet mag jokken! Jong en oud genoten volop van het fantastische spel. Met een lekkertje en een glaasje limonade werd het voorleesjaar vrolijk afgesloten.

Na de zomervakantie zijn de kinderen weer van harte welkom bij de voorlezers vanaf woensdagmiddag 5 september van 14.30 - 15.30 uur. Wat eerder komen is wenselijk voor de indeling van de leeftijdsgroepen. Na 15.30 uur kunnen de kinderen weer knutselen. Kinderen die wekelijks aanwezig zijn, maar ook vriendjes en vriendinnetjes vanaf 2 jaar, die (nog) geen vaste klant zijn bij het voorlezen, zijn van harte welkom.

Voorlezen is een uitstekende manier om de taalvaardigheid van jonge kinderen te vergroten en te stimuleren. Dat geldt voor kinderen die in Nederland geboren zijn, maar zeker ook voor kinderen met een andere culturele achtergrond.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke afsluiting van voorleesjaar in Uithoorn

Traditiegetrouw kwam de beroemde poppenkastspeler Fritsie Duikelaar naar 't Buurtnest in Uithoorn op woensdagmiddag 18 juli. Kinderen en voorlezers zaten ruimschoots op tijd klaar voor de jaarlijkse verrassing: een nieuwe voorstelling, waarbij Jan Klaassen de kinderen laat mee juichen en springen van plezier. Fritsie zong eerst samen met de kinderen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: